Valtteri Bottas hoopt op toekomst als coureur bij Audi

door Irene Lenting
Valterri Bottas - Stake f1 team - Sauber - 2024 - auto

Het contract van Bottas bij het Sauber-team loopt aan het einde van dit seizoen af. Hoewel de 34-jarige coureur nog niet aan een vertrek uit de Formule 1 denkt, hoopt hij op een verlenging van zijn contract en een voortzetting binnen het team na de overname door Audi.

Voor zowel Valtteri Bottas als Zhou Guanyu breekt een onzekere periode aan, aangezien hun contracten bij Sauber aflopen aan het einde van het seizoen 2024. Met de overname van Audi in 2026 wordt binnen het team veel gespeculeerd, vooral omdat er geruchten zijn dat het management twee nieuwe coureurs wil aanstellen. Bottas blijft echter vastberaden en gelooft dat er kansen zijn bij Audi. "Het is niet de eerste keer dat ik me in deze positie bevind", vertelt Bottas tijdens het Adelaide Motorsport Festival aan Motorsport.com. "Als ik eerlijk ben maakt het me niet heel veel uit, want ik wil dit seizoen hoe dan ook het beste wat ik kan laten zien. Ik wil door blijven gaan. Ik wil weer dicht bij de top komen en vechten voor goede resultaten.” Ondanks zijn leeftijd blijft Bottas optimistisch over zijn toekomst in de sport. "Ik ga niet specificeren hoelang ik nog in de Formule 1 wil racen, maar ik zie in ieder geval niet dat ik op korte termijn vertrek. Ik ben nu 34. Voor mij is Fernando Alonso een goede referentie."

De Finse-coureur gelooft erin dat de komst van Audi hem terug naar de top van de sport kan brengen. "Het is altijd interessant als zo'n grote fabrikant de sport binnenkomt. Ik denk dat dit voor mij een kans kan zijn”, benadrukt de Finse-coureur. "Het heeft mijn voorkeur om bij Sauber te blijven. Als het niet lukt, dan ligt de coureursmarkt richting komend seizoen nog helemaal open." Alleen bij Ferrari en McLaren liggen de contracten van de coureurs voor 2025 al vast.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas)

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen ook down-under top?

Lees ook: Hulkenberg: Hebben onorthodoxe strategieën nodig voor punten

Lees ook: Tevredenheid bij Ferrari over seizoensstart

door Irene Lenting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden