Van den Brink: ''We moeten in een constant ritme komen''

02 jan 2021 door Hidde Wissels
Dakar_20180107DAK5039

Martin van den Brink staat op het punt aan een nieuwe Dakar-avontuur te beginnen. De 50-jarige doet opnieuw mee in de trucks en heeft de laatste tests en controles gehad.

''We hebben de administratieve keuring gehad en dat was allemaal goed'', vertelt Van den Brink. ''De banden hebben we en nu moet de auto nog even nagelopen worden en hebben we een kledingcontrole en worden de helmen gecheckt.'' 

Er is met de nieuwe truck een shakedown geweest. Van den Brink wil een constant tempo gaan rijden in de top-10 van het klassement.

''Gisteren hebben we een shakedown gehad en dat hadden er toen meer. Het leek al wel of het een wedstrijd was. We hebben een lekker tempo gereden. De truck is nieuw, we hebben weinig getest en we hebben alles nog een keer goed doorgenomen. Het is nu afwachten met de proloog die we vanmiddag hebben. We moeten proberen om in de top-10 een gemiddelde te vinden en daar niet in te pushen, laat anderen dat maar doen en zien dat wij in een constant ritme terecht komen. Je kunt vanaf het begin hard openen, maar dat kan alleen als je met meerdere voertuigen bent, dat je de strategie kunt wijzigen, maar wij zijn natuurlijk alleen'', besluit Van den Brink.

Luister de hele audio-update op GrandPrixRadio!

02 jan 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen