Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

IMG_8864

Renger van der Zande en Kevin Magnussen hebben hun eerste overwinning in het IMSA SportsCar kampioenschap te pakken nadat ze van pole position waren vertrokken. Van der Zande is teamgenoot van oud Formule 1-coureur Magnussen bij Chip Ganassi Racing.

Op het stratencircuit in Detroit begon de race voor beide heren al goed. Magnussen had een dag ervoor de auto op pole position gezet. Tijdens de start van de race wist hij tevens de leiding te behouden. Action Express Racing en Chip Ganassi Racing waren de sterkste teams. Zowel Magnussen als Derani kon goed wegrijden van de rest van het veld.

Pitstop en rijderswissel

Halverwege de race ging Magnussen naar binnen voor een pitstop en een rijderswissel. Volgens Van der Zande lag de focus op een één-stop. Hierna konden ze nog steeds de leiding behouden en hadden ze genoeg brandstof in de auto. Een gele vlag op het einde zorgde nog voor een spannende sprintrace, maar Van der Zande kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Tweede werden Nasr en Derani en derde werden Ricky Taylor en Filipe Albuquerque van Wayne Taylor Racing.

Renger van der Zande / Kevin Magnussen / Chip Ganassi Racing / Detroit / 2021
Foto: Renger van der Zande

Voor Magnussen is dit zijn eerste overwinning sinds zijn vertrek bij Haas en daar is hij dolblij mee. "Ik ben erg blij dat ik dit heb kunnen doen. Om dit weekend achter me te laten met zo'n grote trofee is heel bijzonder," zegt hij tegen IMSA.com.

Extra speciale overwinning

Ook Van der Zande was uitgelaten over de overwinning. Hij vertelt aan Grand Prix Radio dat ze in de eerste drie races van het kampioenschap voor de overwinning reden, maar het niet afmaakten. Deze overwinning is voor hen dus extra speciaal. Hij complimenteert ook zijn teamgenoot die de auto op pole position zette. Dat bleek uiteindelijk cruciaal te zijn voor de winst. "Ik ga met een heel tevreden gevoel en een grote beker terug naar Nederland."

Luister de hele update van Renger van der Zande op Grand Prix Radio!

De volgende race in het kampioenschap wordt verreden op 27 juni tijdens de zes uur van Watkins Glen.

Lees ook: Renger van der Zande: “Drie keer snelste auto gehad”

Lees ook: Rosberg voor geen goud teambaas in Formule 1

Lees ook: McLaren rijdt vanaf 2022 ook in Extreme E

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden