Van der Zande over IMSA Daytona: 'Anderen konden veel harder rijden'

door Julia Onclin
M232761

Renger van der Zande kwam afgelopen weekend weer in actie tijdens de IMSA Daytona voor Wayne Taylor Racing. "Het regende en stormde zo hard dat we vertraagd van start zijn gegaan met de race."

Van der Zande startte de race samen met zijn teamgenoot Ryan Briscoe vanaf de vijfde plek. Het begon echter zo hard te regenen en te stormen dat de start van de race even op zich liet wachten. "Ryan verloor vrij veel plekken. We stonden als enige, samen met één andere cadillac, op slicks. We verloren ongeveer 10 seconden op die andere cadillac en dat was natuurlijk erg jammer", vertelt Van der Zande.

Ze kozen er uiteindelijk voor om zoveel mogelijk benzine te sparen om zo één pitstop uit te sparen. Dat deden ze in de hoop dat er een gele vlag of safety car zou komen. "Die (gele vlag en safety car red.) kwam nooit dus uiteindelijk hebben we haal lang benzine gespaard en een pitstop uitgespaard, maar op pure snelheid konden de anderen veel harder rijden en finishten ze voor ons", legt de Nederlander uit.

https://twitter.com/WayneTaylorRcng/status/1279603530203115521

"We staan nu gedeeld tweede in het kampioenschap met drie anderen, dus het is voorlopig nog spannend en kijken hoe het gaat." Over twee weken zal Van der Zande weer in actie komen op de Sebring Raceway.

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Aitken vrijdag achter het stuur voor Williams tijdens VT1

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden