Van der Zande: “We moeten goed naar onszelf kijken"

door Hidde Wissels
IMG_7657

Renger van der Zande kwam in het IMSA afgelopen weekend in actie op het circuit Watkins Glen International. Het werd niet het weekend waar Van der Zande op gehoopt had. Voor Grand Prix Radio blikt hij terug.

Zuur moment

“De race was niet tof. Ik weet niet eens meer hoeveel we zijn geworden”, vertelt een balende Van der Zande. “Kevin Magnussen werd met nog drie bochten te gaan er vol vanaf gereden door Kamui Kobayashi. Met een last lap actie gaat hij al het risico van de wereld nemen, wat heel zuur is omdat hij niet meedoet aan het kampioenschap."

Ook buiten de crash om liep het niet lekker bij het team van Van der Zande en Magnussen. Een probleem met de benzinepomp zorgde ervoor dat er geen lange stints gereden konden worden en ook was de concurrentie tijdens de race gewoonweg te snel voor het raceteam van Chip Ganassi.

Niet snel genoeg

"Tot dan liep het ook niet soepel bij ons. De benzinepompen gingen één voor één stuk, dus we konden niet de volledige capaciteit van de benzinetank gebruiken om lange stints te rijden. Daardoor moesten we telkens eerder de pits in. Ik had zelf een goede race. Ik was de snelste op de baan en met de snelste ronde tijd. Ook de gemiddelde tijd was erg goed, maar de concurrentie was net iets sneller. We moeten goed naar onszelf kijken. We moeten verbeteren als team en kijken naar onze strategie. De auto is snel. Tijdens een aantal races hadden we de snelste auto, maar nu moeten we het ook nog afmaken. We gaan de boeken induiken en kijken wat we beter kunnen gaan doen.”

Luister de hele update van Renger van der Zande op Grand Prix Radio!

Lees meer: Ten Voorde: “Was een waanzinnig weekend!"

Lees meer: Lance Stroll genoot van openingsronde GP Stiermarken

Lees meer: Ocon: “Hebben niet de snelheid die we willen"

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen