Van Uitert met Racing Team Nederland naar WEC

Van-Uitert-

Job van Uitert komt volgend jaar in actie voor Racing Team Nederland in het volledige FIA World Endurance Championship. Dit gaat hij samen doen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde in de LMP2-klasse.

Vorig jaar kwam Van Uitert al tweemaal uit voor het Nederlandse raceteam. Hij finishte toen samen met Van Eerd en Van der Garde beide keren op het podium. Voor komend seizoen maakt hij dus definitief deel uit van het team, dat vorig jaar vierde werd in het kampioenschap.

''Ik ben bijzonder trots dat ik de stap omhoog naar het FIA WEC met Racing Team Nederland heb kunnen en mogen maken'', laat Van Uitert weten.

''Frits van Eerd heeft tot nu toe een grote rol in mijn autosport carrière gespeeld, maar dit is natuurlijk de overtreffende trap'', glimlacht Van Uitert, die duidelijk is over zijn ambities met zijn nieuwe team: ''Ik wil samen met Frits en Giedo in elk weekend meedoen om het podium. Doen we dat, dan doe we ook mee om de titel.''

Ook teameigenaar en teamgenoot Frits van Eerd is te spreken over zijn nieuwe coureur.

''Job heeft het fantastisch gedaan, stond beide keren met ons op het podium en was op Le Mans de snelste LMP2-coureur van allemaal. Wij hebben daarom gekozen om Job tot vaste rijder te promoveren, ook en vooral met het oog op onze ambities voor de langere termijn. Als supporter van jong talent is Jumbo al jaren sponsor van Job, dus ik vind het fantastisch dat hij de komende jaren deel uitmaakt van Racing Team Nederland.''

Het team gaat voor het WEC-seizoen zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Daytona. Deze wedstrijd is traditiegetrouw de opener van het endurance seizoen. Van Uitert, Van Eerd en Van der Garde worden tijdens deze race vergezeld door de jonge Fransman Charles Milesi.

''Ik heb dit jaar mijn debuut in het Amerikaans kampioenschap gemaakt tijdens de Petit Le Mans. Dat smaakte dankzij de zege natuurlijk naar meer, maar ik had niet verwacht dat ik bij de start van het nieuwe seizoen gelijk weer in Amerika in actie zou komen'', legt Van Uitert uit. ''Daytona is een unieke race met een heel sterk startveld. We zullen hard moeten vechten, maar ook hier moet de zege ons uiteindelijke doel zijn'', besluit hij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden