Vandoorne gefrusteerd: 'Ik wil weer een normale wagen'

6QYCeKk3GBqkpjX8IWMlNuurzcljYDj3__1ST8729

Stoffel Vandoorne maakt een lastige tijd door bij McLaren. De Belg lijkt de laatste races maar geen tempo in zijn bolide te krijgen en heeft nu al zeven wedstrijden op rij geen punten gescoord. De vele aanpassingen aan de MCL33 lijken hier de oorzaak van te zijn.

McLaren had verwacht een flinke sprong naar voren te kunnen maken dit seizoen. Met de motorwissel van Honda naar Renault zouden zij toch zeker net zo goed zijn als Red Bull Racing? Ze kwamen echter van een koude kermis thuis en moeten nu teams als Haas F1, Renault en Force India voor zich dulden.

Om het gat naar de top zo snel mogelijk te dichten, zijn er al veel aanpassingen gedaan aan de bolide. Helaas nog niet met het gewenste resultaat en met name Vandoorne heeft hier veel last van. De Belg presteert al enige tijd ondermaats. Zo kwalificeerde hij zich de afgelopen race als laatste en kon hij het tempo van de rest niet bijbenen in de openingsfase van de race. Halverwege de race leek het doek ook nog te vallen wegens motorproblemen, maar hij kon gelukkig zijn weg vervolgen.

"Het was een hele vreemde race. We hadden een vreselijke openingsfase waarin we bijna laatste waren. Om eerlijk te zijn waren we dat natuurlijk het hele weekend al", blikte hij terug op de Grand Prix van Duitsland. "Daarna kregen we problemen met de motor. We dachten dat we moesten opgeven, maar toen vonden we wat settings waarmee we hem weer aan de praat kregen. Wel met wat minder vermogen dan normaal, maar we konden in ieder geval de race weer hervatten. Toen het begon te regenen, maakten we de juiste beslissing om door te rijden wat ons wat plekken opleverde. Dertiende was waarschijnlijk het hoogst haalbare dat we konden bereiken."

Komend weekend staat de Grand Prix van Hongarije voor de deur en Vandoorne wil niet weer zo'n slecht weekend beleven. "Het allerbelangrijkste is dat mijn wagen nu wordt aangepast en dat ik weer een normale wagen tot mijn beschikking heb in Hongarije."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden