Vandoorne strijdbaar: 'Zal alles blijven geven voor McLaren'

DmAqnRGWsAAQLOK

De bij McLaren vertrekkende Stoffel Vandoorne is niet van plan om zijn seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan. De 26-jarige Belg, waarvan maandag bekend werd dat hij na dit jaar de renstal uit Woking zal verlaten, toont zich in een eerste reactie strijdbaar.

"Hoewel we niet de successen hebben geboekt waar we vooraf op hadden gehoopt, heb ik het de afgelopen twee jaar erg naar mijn zin gehad bij McLaren", zegt Vandoorne op de website van zijn team.

"Ik heb een goede band met iedereen die voor dit team werkt. In de resterende zeven races zal ik dan ook alles blijven geven. Wat ik na dit seizoen zal gaan doen, maak ik te zijner tijd bekend."

Vandoorne is bezig aan een uiterst moeizaam seizoen. De voormalig GP2-kampioen scoorde slechts acht punten en staat daarmee op zestiende plaats in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Fernando Alonso wist al 44 punten te veroveren, waarmee hij elfde staat. In de kwalificaties was Vandoorne dit seizoen nog geen enkele keer sneller dan zijn teamgenoot.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden