Vasseur: Suzuka laat stap voorwaarts Ferrari echt zien

door Patrick Wuite
Carlos Sainz circuit Japan 2024

Met een derde en vierde plaats in Suzuka is Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur behoorlijk tevreden. Zeker omdat de Italiaanse renstal het vorig jaar behoorlijk lastig had in Japan en nu bleef Ferrari McLaren, Mercedes en Aston Martin redelijk eenvoudig voor in de wedstrijd. "We hebben echt stappen gemaakt."

197 dagen geleden worstelde Ferrari behoorlijk in Japan. Charles Leclerc werd op bijna 44 seconden van Verstappen vierde, terwijl Carlos Sainz als zesde over de streep kwam. Maar dit jaar is alles anders bij Ferrari en presteert het team zeer constant. Ondanks een moeizame kwalificatie, waarin Sainz de vierde tijd klokte en Leclerc slechts achtste werd, kwamen ze in de race 'gewoon' als derde en vierde over de streep. Vooral de eenstopper van Leclerc viel op en daardoor kwam hij als vierde over de finish. En dus is teambaas Frédéric Vasseur tevreden over het weekend. 

"We hebben in de winter echt stappen gemaakt en zagen dat hier misschien wel het beste. We hadden een zeer solide zondag na een moeizame kwalificatie. Het was bijna een perfecte race. De strategie was goed, de bandenmanagement was uitstekend en de coureurs reden een goede wedstrijd", vertelt Vasseur aan RaceFans.

Carlos Sainz podium Japan 2024

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Kleine lichtpuntjes voor Haas bij GP van Japan

Lees ook: Rob van Someren en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Yuki Tsunoda behaalt unieke punten in thuisrace

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden