Kleine lichtpuntjes voor Haas bij GP van Japan

Haas Suzuka-2024

Haas heeft net geen punten weten te behalen bij de Grote Prijs van Japan. Nico Hülkenberg had een slechte herstart, waardoor hij ver terugviel. Het maximaal haalbare was P11 na een knappe poging om te herstellen. Kevin Magnussen finishte op P13. Hij was eigenlijk de hele race in gevecht. Zijn harde banden werden aan het einde van de race erg oud, waardoor hij zijn plek niet kon verdedigen. 

Hülkenberg vindt het jammer dat hij elfde is geworden, maar hij blijft realistisch: "P10 was het maximaal haalbare vandaag. Tsunoda zat 50 seconden achter Hamilton, dus die snelheid had ik niet." Toch is de Duitser te spreken over vandaag. "Na de slechte herstart reed ik voor mijn gevoel snel genoeg voor het middenveld." Ook is Hülkenberg positief over de toekomst: "De snelheid vandaag was beter dan verwacht, dus dat belooft veel goeds voor China en de races erna."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Magnussen: "Rode vlag gooide roet in het eten"

Kevin Magnussen had een lastige race. Hij was constant in gevecht. Echter had hij ook pech met de andere omstandigheden: "De rode vlag heeft sommige coureurs geholpen. Door de rode vlag hoefden de coureurs maar een keer naar binnen om van hard naar hard te wisselen. Ik moest 2 stops doen, van medium naar hard, dus dat was lastig." Ondanks deze race heeft de Deen zin in de rest van het seizoen. "We zijn weer sneller in de races, dus dat geeft ons hoop voor de volgende races. Waarschijnlijk strijden we vaker om punten."

 

Lees ook: Aston Martin beleeft positieve race in Japan

Lees ook: Race Gemist: GP Japan

Lees ook: Leclerc na afloop: "Daar betaal ik nu de prijs voor"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden