Leclerc geeft schuld aan kwalificatie: "Daar betaal ik nu de prijs voor"

door Shakyra van den Heuvel
wintertest charles leclerc

Charles Leclerc eindigt de Grand Prix van Japan op de vierde plaats. Na een tegenvallende kwalificatie moest hij vanaf P8 starten, hierna stond hem een inhaalrace te wachten. Volgens de Monegask was een podiumplaats zeker mogelijk als hij een betere kwalificatie had gehad. 

Volgens Leclerc heeft hij sinds twee races moeite met de kwalificaties door het lage gripniveau wat de auto heeft. Hij maakt zich zeker geen zorgen over de snelheid, maar geeft aan dat er een betere focus moet komen op de kwalificaties. "Ik heb het moeilijk met de banden in de kwalificaties. Doordat ik verder naar achteren moet starten, betaal ik de prijs in de race. Als ik alleen naar vandaag kijk, hadden we een hele goed race en konden we eigenlijk niks beter doen", aldus Leclerc na afloop tegen F1.com. Leclerc gaat vervolgens verder met de opmerking dat er eigenlijk niks beter kon gaan tijdens de race. "Snelheid, bandenmanagement, strategie en communicatie waren eigenlijk heel erg goed." Dit was ook zeker te zien tijdens de race. Doordat hij verder naar achteren moest starten, bestond de strategie uit het langer doorrijden op zijn banden zodat hij in die tijd plekken goed kon maken. Uiteindelijk bleek hij iets te vroeg gestopt te zijn om zijn podiumplek veilig te stellen. Zijn teamgenoot had betere banden en pakte uiteindelijk P3 van hem over. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Driver of the day

Vanwege zijn uitstekende race hebben de fans hem beloond met 'driver of the day'. Hij is blij met deze benoeming na de toch wel zwaarbevochten race in Japan. "Ik ben blij dat andere mensen ook hebben gezien dat ik een goede race heb gehad. Uiteraard heb ik wel vaker een goede race, maar dan valt dat minder op." Ondanks alle goede dingen van vandaag, beseft hij zich ook goed dat er nog genoeg dingen zijn die verbeterd kunnen worden. "We moeten meer gaan kijken naar de banden in de kwalificatie en dan vooral naar de grip", aldus de Monegask. Daarnaast geeft hij ook aan dat hij dit probleem nog niet eerder heeft ervaren en dat ze er dus meer op moeten gaan focussen. "We gaan er aan werken zodat we in China weer goed van start kunnen gaan."

Zie ook: 1-2 finish voor Red Bull tijdens Grand Prix van Japan

Zie ook: Pérez na 1-2 finish in Japan: "Het was een goed weekend voor het team"

Zie ook: Carlos Sainz: "Het was een moeilijke race"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden