Carlos Sainz: "Het was een moeilijke race"

Carlos Sainz circuit Japan 2024

Carlos Sainz finisht de Grand Prix van Japan als derde. De Spanjaard startte vanaf P4, maar weet naar het podium te rijden. Ondanks zijn podiumplek had hij het lastig tijdens de race. 

Na zijn overwinning in Australië weet Carlos Sainz in Japan wederom op het podium te staan. Dit keer niet op de hoogste trede, maar hij staat dit keer op de derde plek. Ondanks dat Sainz maar één plek is gestegen had hij het zwaar tijdens de race. Hij had verwacht dat hij maar lastig naar de derde plek zou kunnen rijden. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Degradatie

Het afgelopen weekend is het op Suzuka bewolkt geweest. De baantemperatuur lag dan ook wat lager dan tijdens de race. Hierdoor was de bandendegradatie hoger dan dat de coureurs gewend waren. Sainz had daar ook veel moeite mee. "Het was erg lastig met de bandendegradatie. Uiteindelijk werd het bewolkt, hierdoor werd de degradatie gelukkig minder", aldus Sainz tegenover F1.com

Op het circuit van Suzuka zijn er veel inhaalmogelijkheden, daarom is er ook maar één DRS-zone. Ook zaten de coureurs dicht bij elkaar, dus na het maken van een pitstop viel Sainz erg terug. Hierdoor moest hij veel posities goedmaken. "Omdat ik veel coureurs moest inhalen, werd het een moeilijke race. Ik dacht ook niet dat ik naar P3 toe kon rijden."

"Lastig om te volgen"

De harde band bleek een lastige band te zijn op dit circuit. Coureurs konden elkaar maar moeilijk volgen, iets waar de Spanjaard ook mee te maken kreeg. "Het was lastig om te volgen. Ik had een grote delta nodig om Norris en Leclerc te volgen, dat is mij gelukt en hierdoor heb ik naar het podium kunnen rijden", vertelt de Ferrari-coureur.

Over twee weken wordt er een sprintrace verreden tijdens de Grand Prix van China. De Ferrari-coureur verwacht dat er wat te halen valt. "Het gaat een lastig weekend voor iedereen worden. Er is een sprintweekend en het is een circuit waar we lang niet meer zijn geweest. De kaarten liggen volledig open."

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Japan moeiteloos

Lees ook: 1-2 finish voor Red Bull tijdens Grand Prix van Japan

Lees ook: Race Gemist: GP Japan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden