Max Verstappen wint Grand Prix van Japan moeiteloos

Max Verstappen Japan 2024

Max Verstappen heeft vandaag zijn derde overwinning van het seizoen over de streep getrokken. De Nederlander heeft de gehele race weinig weerstand gekend en wist ook van zijn teamgenoot Sergio Pérez, die ook een sterke race kende, elke ronde een klein beetje uit te lopen.

Verstappen begon de race vanaf pole position en had een goede start waarbij hij de eerste plek wist te behouden. Door de crash van Ricciardo en Albon in bocht 3 van de eerste ronde werd de rode vlag gezwaaid en keerden de auto's terug naar de pitstraat. De herstart bestond uit een staande start en Max startte deze uiteraard ook weer vanaf de voorste startpositie. Voor de tweede keer had de Nederlander een goede start en wist hij zijn koppositie te behouden. Verstappen heeft het dan weer niet voor elkaar weten te krijgen om elke ronde vooraan te rijden. De Nederlander had zeker de pace daar wel voor, maar door andere strategieën - van onder andere Carlos Sainz - was dit niet mogelijk. Max Verstappen won de race uiteindelijk met de snelste ronde achter zijn naam genoteerd en een gat naar teamgenoot Pérez van 12.5 seconden.

Max Verstappen en Sergio Perez Japan 2024

Red Bull Content Pool (Getty Images)

Verstappen lachend: "Alles ging eigenlijk goed"

De interviews na de race werden gehouden door oud-coureur Mark Webber. In gesprek met Max vraagt hij meteen hoe het voelt om na de tegenslag in Australië meteen weer terug te zijn op de bovenste trede van het podium. "Ja, het voelt heel goed. Het cruciaalste moment was om vooraan te blijven met de start en vanaf daar werd de auto steeds beter en beter", begint Max. Mark Webber kan hem nog niet eens onderbreken of Verstappen benoemt in één adem alles wat er goed ging. "Alles ging eigenlijk goed. Pitstops gingen goed, strategie werkte goed, het kon eigenlijk niet beter", aldus Verstappen. De Nederlander rondt het interview af met een bedankje aan de fans en een blik op de volgende Grand Prix in China.

Zie ook: 1-2 finish voor Red Bull tijdens Grand Prix van Japan

Zie ook: Williams-coureurs: "We missen dit weekend snelheid"

Zie ook: Kwalificatie met twee gezichten voor Haas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden