Williams-coureurs: "We missen dit weekend snelheid"

William saturday-suzuka-2024

Alexander Albon en Logan Sargeant eindigden als veertiende en negentiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Volgens beide coureurs was dit het maximaal haalbare, want het team 'mist dit weekend gewoon snelheid'.

Albon: "Ik voelde me niet op mijn gemak in de auto"

Voor Alexander Albon was het een lastige kwalificatie op het Suzuka Circuit. De Thaise coureur wist Q2 te bereiken, maar eenmaal daar kon hij niet veel indruk maken. Albon klaagde over het gevoel in zijn Williams, op een circuit dat ook niet echt bij de FW46 leek te passen. "We hebben dit weekend veel problemen gehad en ik voelde me niet op mijn gemak in de auto, wat frustrerend is, maar het is waar we verwacht hadden te staan", verklaart de Williams-coureur tegenover F1.com. "Door de manier waarop we met de auto zijn omgegaan, hebben we een aantal bochten beter gemaakt, maar ook een aantal slechter. Op dit circuit is het niet goed als je auto gaat glijden, omdat de baan zo agressief is en de banden heel snel kapot gaan. Normaal gesproken kunnen we hiermee wegkomen als de baan glad is, maar als het asfalt zo ruig is, betalen we een behoorlijk hoge prijs. Ik had daarnaast ook veel last van oververhitting en als je in de bochten je banden moet gaan managen, is dat lastig."

Sargeant: "Er had niet veel meer ingezeten"

Logan Sargeant crashte hard tijdens de eerste vrije training op vrijdag waardoor hij ook de tweede vrije training aan zich voorbij moest laten gaan. Tijdens de derde training keerde de Amerikaan terug op de baan. De Amerikaan is dan ook niet ontevreden met zijn kwalificatieresultaat nadat hij maar een aantal rondjes kon rijden op de zaterdagochtend. "Na wat er gisteren gebeurde en na slechts een paar ronden te hebben gereden in de derde training vanochtend, was het een behoorlijk goede ommekeer", vertelt Sargeant tegenover F1.com. "We hebben de auto goed voorbereid op de kwalificatie gezien de beperkte tijd die we hadden, en hebben de juiste beslissingen genomen. Ik denk ook niet dat er nog veel meer in had gezeten. De anderhalve tiende die ik mis ben gelopen om Q2 te halen, laat zien hoe dicht alles op elkaar zit. Ik ben redelijk tevreden met de manier waarop ik heb gereden, maar we missen dit weekend gewoon tempo."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Williams-coureurs zien mogelijkheden door goede longruns

Beide Williams-coureurs zien kansen. Albon ziet dat de lange runs van het Britse team beter zijn dan de runs over een enkele ronde. "Als we naar morgen kijken, voelde de auto goed aan tijdens de paar lange runs die we tijdens de derde training hebben gereden, maar de strategie zal belangrijk zijn, dus laten we kijken hoe het gaat", aldus de Thaise coureur. 

"Morgen zal een race zijn waarin bandendegradatie een cruciale rol gaat spelen", vertelt Sargeant. "En hoe we dat in sector één gaan aanpakken, zal van cruciaal belang zijn. We zullen proberen een goede start te hebben, de race te managen en hopelijk komen we daardoor op een goede plek terecht."

 

Lees ook: Mercedes ontvangt flinke boete na kwalificatie

Lees ook: Fernando Alonso na kwalificatie in Japan: "Heb alles uit de auto gehaald"

Lees ook: VCARB-coureurs optimistisch na kwalificatie in Japan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden