Mercedes ontvangt boete na kwalificatie

Mercedes GP Japan 2024

Het team van Mercedes heeft na de kwalificatie voor de GP van Japan een boete ontvangen. Het Duitse team ontving deze boete vanwege de unsafe release van George Russell tijdens de kwalificatie op Suzuka.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell zullen de Grand Prix van Japan morgen gaan aanvangen vanaf P7 en P9. De Britse Mercedes-coureurs hadden op meer gehoopt, maar zagen dat de marges tussen de rijders in de top negen erg klein waren. Maar het was niet alleen close als je naar de rondetijden kijkt, ook in de pitstraat werd het op een gegeven moment erg close tussen Oscar Piastri en George Russell. 

Mercedes ontvangt boete van 5.000 euro

De Australiër moest flink uitwijken met zijn McLaren om een aanrijding met de Mercedes-coureur te voorkomen in de pitstraat aan het begin van de kwalificatie voor de GP van Japan. Russell werd naar buiten gestuurd, maar had niet in de gaten dat Piastri daar al reed. De twee kwamen niet met elkaar in contact, maar Piastri moest wel degelijk uitwijken om een botsing te voorkomen. Na onderzoek krijgt Russell geen straf voor het incident tussen de twee coureurs, maar Mercedes mag wel een boete van 5.000 euro betalen voor de unsafe release.

In een statement van de FIA staat geschreven dat Russell bij de stewards uitlegde dat hij de intentie had om de working lane in te gaan toen hij naar buiten werd gestuurd door het team, maar omdat hij nog een monteur van teamgenoot Lewis Hamilton zag, wilde hij hem ontwijken en zo kwam Russell in de fast lane terecht. Hij zag niet dat Piastri eraan kwam en zo moest de Australiër dus wegsturen van de auto van Russell.

Uit de video in de pitstraat bleek dat de monteur die de auto van Russell vrijgaf, niet naar de pitstraat keek om te zien of die vrij was. De stewards zijn van mening dat het team verantwoordelijk is om de auto op een veilige manier vrij te geven en daarom krijgt Mercedes een boete en krijgt Russell geen straf.

Hieronder is het incident tussen Piastri en Russell nog een keer te zien.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

 

Lees ook: VCARB-coureurs optimistisch na kwalificatie in Japan

Lees ook: Fernando Alonso na kwalificatie in Japan: "Heb alles uit de auto gehaald"

Lees ook: Max Verstappen: "Het zit dicht bij elkaar"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden