VCARB coureurs optimistisch na kwalificatie in Japan

Daniel Ricciardo -Japan-2024-Suzuka-Kwalificatie-VisaCashAppRb

Op het circuit van Suzuka lukt het Yuki Tsunoda opnieuw om zijn teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix. De Japanse coureur werd aangemoedigd door een groot aantal fans op de tribunes. Tsunoda start de race op zondag vanaf de tiende positie. Ricciardo sluit aan op de elfde plaats. De coureurs verwachten punten te kunnen scoren voor het team tijdens de race op zondag. 

Voor Yuki Tsunoda is het dit weekend een thuiswedstrijd op het circuit van Suzuka. De Japanse coureur verdiende tijdens de race in Australië de eerste punten voor het Visa Cash App Racing Bulls-team. In zijn thuisland hoopt de coureur opnieuw goed te presteren. “Ik voel deze keer wel een beetje druk, eerlijk gezegd”, erkent Tsunoda na afloop van de kwalificatie bij Formula 1. “Het was niet gemakkelijk, maar het is ons gelukt om Q3 te bereiken. Ik worstelde met de balans, maar over het algemeen hebben we als team fantastisch werk geleverd. Daniel zit vlak achter me. Ik denk dat we met de strategie kunnen spelen en zo punten kunnen scoren.” Na de zes punten die Tsunoda in Australië verdiende, hoopt het team de opwaartse lijn vast te houden. “We zullen proberen zoveel mogelijk punten te scoren, elk punt telt. Punten scoren met beide auto’s zou perfect zijn”, benadrukt Tsunoda.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Tsunoda verslaat opnieuw Ricciardo

Met zijn snelste rondetijd in Q2 stootte Tsunoda zijn teamgenoot buiten de top tien. Ricciardo eindigde hierdoor in de kwalificatie op de elfde positie. Ondanks dat hij opnieuw verslagen werd door zijn teamgenoot, kijkt Ricciardo met een positief gevoel terug op de kwalificatie in Suzuka. “Ik heb gemengde gevoelens omdat ik diep van binnen denk, als we het scorebord even vergeten, dat het een goede sessie was”, vertelt Ricciardo in zijn gesprek met Formula 1. De Australiër startte het weekend in Japan vanaf de zijlijn, toen Red Bull-junior Ayumu Iwasa zijn stoeltje overnam voor de eerste vrije training. Na regen tijdens de tweede training was het lastig voor Ricciardo om zich goed voor te bereiden op de kwalificatie. “Gisteren hebben we geen droge training gehad, dus vanochtend hadden we een paar rondes om erin te komen, inclusief een spin”, benadrukt de coureur. “Vervolgens was het natuurlijk snel werken om die paar tienden te vinden in de kwalificatie, dus daar ben ik tevreden over, maar het is geen Q3.” Toch blijft Ricciardo optimistisch over de race van zondag. “Een dag als deze is zeker geen overwinning, maar we zien wel de positieve kanten. We proberen daar aan vast te houden. Ons racetempo is redelijk goed, dus morgen vecht ik mezelf naar een plek in de top tien.

 

Lees ook: Max Verstappen: "Het zit dicht bij elkaar"

Lees ook: Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor pole position te gaan"

Lees ook: Perez tevreden met tweede plek in kwalificatie Japan: "Goede uitgangspositie voor morgen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden