Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor pole position te gaan"

door Shakyra van den Heuvel
Lando:Max:Perez japan 2024

Tijdens de kwalificatie in Japan wist Lando Norris zich op P3 te kwalificeren. Het hele weekend had hij een goede auto en ook tijdens de kwalificatie liet hij zien dat hij enigszins mee kon gaan met de snelheid van Red Bull. 

Lando Norris was na afloop zeer tevreden met zijn resultaat. De gehele kwalificatie wist hij al diverse keren een paarse sector neer te zetten en kwam hij in de buurt van de beide Red Bull-coureurs. Uiteindelijk wist hij naar de derde plek te rijden met een tijd van 1:28.489. "Je krijgt niet vaak de kans om mee te vechten voor pole position. We hebben al het hele weekend een goede auto en probeerden erbij te komen", aldus Norris na afloop bij F1.com. McLaren lijkt inmiddels weer op de goede weg te zitten naar de topposities en weten regelmatig sneller te zijn dan teams zoals Ferrari en Mercedes. In de laatste Grand Prix van Australië wist hij ook een derde plek te veroveren. "Iedereen in het team werkt heel erg hard. Dit werk begint zich eindelijk een beetje af te betalen voor ons."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

De race

Ondanks dat hij zeer tevreden is met zijn resultaat in de kwalificatie, is hij zich er ook van bewust dat het werk zeker nog niet klaar is. "Morgen is het de dag dat het zal moeten gebeuren." Norris geeft wel aan dat hij er vertrouwen in heeft en dat er volgens hem mooie dingen kunnen gebeuren. Vorig jaar wist hij te eindigen op P2 en zijn teamgenoot Piastri behaalde zijn eerste F1-podium met P3. De Brit was ook zeker te spreken over de grote aantallen fans dat dit weekend aanwezig zijn op Suzuka Circuit. "Het is altijd leuk om hier te kunnen rijden voor al die fans."

Lees ook: Iwasa blij met F1-debuut in VT1 Japan: "Enorm van genoten"

Lees ook: Ferrari-coureurs over kansen in Japan: 'Red Bull zal moeilijk te verslaan zijn'

Lees ook: Updates Red Bull werken zoals verwacht, maar Verstappen blijft op zijn hoede in Japan

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden