Max Verstappen: "Het zit dicht bij elkaar"

Max Verstappen pole position Japan 2024

Max Verstappen pakt pole position tijdens een spannende kwalificatie in Japan. Ondanks dat Verstappen het lastig had op de baan zet hij de snelste tijd neer. 

Max Verstappen zet zijn goede kwalificatielijn door. De Nederlander mag wederom vanaf pole position starten. Echter, is deze kwalificatiesessie een stuk spannender dan vorig jaar op Suzuka. Toen was het verschil tussen P1 en P2 zes-tiende, nu is dat verschil zesduizendste. Verstappen is dan ook enigzins verrast over dit kleine verschil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Elke ronde moet perfect

Dat het veld zo dicht bij elkaar zou liggen had niemand voor de Grand Prix van Japan verwacht, ook de Nederlander niet. Ondanks de gevoelige baan heeft elk team stappen gemaakt. "Het zit erg dicht bij elkaar, zeker op het einde. Deze baan is enorm gevoelig voor de banden. Hierdoor is het lastig om te pushen", aldus Verstappen tegenover F1.com. De Red Bull-coureur heeft oog voor perfectie en detail. Hij wil dan ook dat alles perfect gaat. "Je wil dat elke ronde perfect gaat, helaas is dat op deze baan niet altijd het geval. Dat is soms lastig."

Goed resultaat voor het team

Niet alleen Verstappen heeft een goed resultaat laten zien, maar ook teamgenoot Sergio Pérez heeft een succesvolle kwalificatie laten zien. Met een tweede startplek én het verschil van maar zesduizendste laat de Mexicaan zich van zijn beste kant zien. Verstappen hoopt deze lijn door te trekken naar de race. "Het voelt goed om met het team nu een 1-2 te halen. Hopelijk kunnen we dat door de race heen vasthouden."

Lees ook: Max Verstappen behaalt pole position in Japan

Lees ook: Max Verstappen snelste in derde vrije training in Japan

Lees ook: Iwasa blij met F1-debuut in VT1 Japan: "Enorm van genoten"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden