Mercedes-coureurs voorzichtig optimistisch voor GP van Japan

Mercedes GP Japan kwalificatie 2024

Lewis Hamilton en George Russell kwamen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan niet verder dan een zevende en negende positie. Beide Mercedes-coureurs zijn niet tevreden met hun startplek, maar zijn voorzichtig optimistisch voor de race van zondag.

Het F1-seizoen van Mercedes is nog niet begonnen zoals gehoopt. De Zilverpijlen kennen een teleurstellend seizoen tot zover. Na de eerste drie races staat het Duitse team met 26 punten op de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Mercedes hoopte daarom, zeker nadat Hamilton en Russell beide uitvielen in Melbourne twee weken geleden, dat ze het beter zouden doen in Japan. Maar dat zou zeker geen makkelijke opgave gaan worden, omdat de W15 dit seizoen veel moeite heeft met snelle bochten, en laat Suzuka nou net een circuit zijn dat vooral bestaat uit snelle bochten.

Tijdens de vrije trainingen zag Mercedes er solide uit en leken ze misschien wel een gooi te kunnen doen naar een plek op de tweede startrij tijdens de kwalificatie, maar daar is uiteindelijk niks van terecht gekomen. Hamilton, die in 2017 en 2018 zowel de pole position pakte als de race won op Suzuka, kwam niet verder dan P7, terwijl teamgenoot Russell bleef steken op de negende positie. 

Hamilton: "Onze auto is een work in progress"

Zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton was ondanks het resultaat blij met zijn auto, maar had wel op meer gehoopt dan P7. "De kwalificatie was over het algemeen een hele goede sessie", begint de Brit tegenover F1.com. "Ik denk dat we dit weekend tot nu toe een aantal goede verbeteringen aan de auto en de balans hebben aangebracht. Ik was over het algemeen veel gelukkiger in de auto dan ik tot zover dit jaar ben geweest, hoewel er nog steeds duidelijke verbeterpunten zijn. Toch hebben we stappen in de goede richting gezet. Toen we hier nog maar zes maanden geleden raceten, hadden we ruim een ​​seconde achterstand [op de polesitter, red.] en nu hebben we dat gat naar onze naaste concurrenten een beetje gedicht. Natuurlijk had ik op meer gehoopt en we zullen nooit blij zijn met een P7, maar we weten dat onze auto een work in progress is."

Tekst gaat verder onder deze post.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Russell baalt van foutje

George Russell eindigde op P9 en baalt van een fout tijdens zijn laatste run in Q3, waardoor hij niet mee kon strijden voor een plek op de eerste vier startrijen. "Het was zo krap tussen ons, de McLarens, de Ferrari’s en de Aston Martins", vertelt de eenmalig Grand Prix-winnaar tegenover F1.com. "Na de derde training wisten we dat er maar een tiende of twee tussen al die auto's zou zitten en dat bleek ook. Als je geen geweldige ronde zou rijden, zou je op P9 eindigen en dat is wat er vandaag bij mij gebeurde. Ik maakte een fout in mijn laatste ronde. Het is een beetje teleurstellend, maar zo gaat het soms."

Mercedes-coureurs zien kansen voor GP Japan

Beide coureurs zijn voorzichtig optimistisch voor de race van zondag. Zo antwoordt Hamilton op de vraag of dit extra vertrouwen hem de overtuiging geeft dat hij zondag mogelijk de strijd zou kunnen aangaan met de rivalen die voor hem staan: “Ja, ik hoop het echt. Ik denk dat het behoorlijk close gaat worden tussen ons allemaal. Als je naar de kwalificatie kijkt, ligt het binnen een halve tiende of wat het ook is, want de top zeven of acht ligt heel dicht bij elkaar. Dus ik ben zeker opgewonden voor morgen. Ik weet dat we zevende zijn, het is niet de beste startpositie, maar we kunnen vanaf hier werken", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Russell voegt toe: "Het is niet de moeilijkste race om in te halen, en met degradatie van de banden en verschillende strategieën kunnen we hopelijk morgen verder komen. Ik denk dat het een race met twee stops zal worden, want er is altijd sprake van een hoge bandendegradatie hier op Suzuka, dus ik denk dat dit je opties geeft met de strategie. En er kan altijd van alles gebeuren, dus we gaan het zien."

 

Lees ook: VCARB-coureurs optimistisch na kwalificatie in Japan

Lees ook: Fernando Alonso na kwalificatie in Japan: "Heb alles uit de auto gehaald"

Lees ook: Max Verstappen: "Het zit dicht bij elkaar"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden