Pérez na 1-2 finish in Japan: "Het was een goed weekend voor het team"

door Shakyra van den Heuvel
Perez AUS24

Sergio Pérez is tevreden met zijn resultaat van de Grand Prix van Japan. Hij finishte op P2, achter zijn teamgenoot Verstappen. Dit zorgde weer voor een 1-2 finish voor het team. Na afloop gaf hij aan zich steeds comfortabeler te voelen in de RB20.

De Grand Prix van Japan bestond uit twee starts vanwege de crashes van Albon en Ricciardo. Beide keren was de Mexicaan goed weg en kon hij aansluiten bij Verstappen. "Een restart is altijd lastig, maar de tweede start was ik beter weg. Helaas niet goed genoeg", lacht Pérez na afloop bij F1.com. Vervolgens kon hij relatief makkelijk aansluiten bij Verstappen. Nadat de eerste pitstops waren geweest, viel hij wat naar achteren en moest hij een aantal coureurs zoals Leclerc en Norris gaan inhalen. "Ik had wat onbalans in de eerste stint, maar de tweede stint ging heel goed. Ik voelde mij comfortabel in de auto." Wanneer hij weer op P2 reed, kon hij zijn eigen snelheid managen en de 1-2 finish binnenhalen voor het team van Red Bull. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Het was een goed weekend voor het team"

Het hele weekend leek Pérez zich comfortabel te voelen in de auto en wist hij dicht bij de tijden van Verstappen te komen. Tijdens de kwalificatie was hij zelfs heel dicht bij pole position met 0.066 seconden verschil. "Het was een heel goed weekend voor het team. Vorig jaar had ik hier mijn ergste weekend ooit, dus ik ben blij met dit weekend", aldus de Mexicaan. Vorig jaar heeft hij de race niet kunnen afmaken, omdat hij meerdere keren contact had gehad met andere coureurs. Dankzij deze 1-2 finish weet Red Bull zijn derde soortgelijke finish van het seizoen binnen te halen. 

Zie ook: 1-2 finish voor Red Bull tijdens Grand Prix van Japan

Zie ook: Williams-coureurs: "We missen dit weekend snelheid"

Zie ook: Carlos Sainz: "Het was een moeilijke race"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden