Yuki Tsunoda behaalt unieke punten in thuisrace

door Shakyra van den Heuvel
Tsunoda, Japan auto 2024

Yuki Tsunoda weet unieke punten te behalen in zijn thuisrace in Suzuka. Hij is de eerste Japanne sinds 2012 die weer punten weet te scoren in zijn thuisland. Na een goede race en een geweldige pitstop weet hij op P10 te eindigen. Voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo duurde de race nog geen ronde door een crash.

De eerste start van Yuki Tsunoda was niet goed waardoor hij een aantal plekken was verloren ten opzichte van zijn startpositie. Na een rode vlag ging zijn tweede start veel beter en kon hij goed mee met de snelheid van zijn concurrenten. "We weten dat de snelheid niet genoeg is, maar we hadden veel downforce die we konden gebruiken. Hierdoor konden we maar in enkele bochten anderen inhalen", aldus Tsunoda bij F1.com. Zijn tweede pitstop was een uitstekende pitstop van het team. Door een hele snelle stop te maken, wist hij in de pitstraat zelf al twee andere coureurs in te halen. "De highlight was echt wel de pitstop. Zonder hen was het moeilijker geweest om punten te scoren. Ik ben ze heel dankbaar." De laatste tijd voelt Tsunoda zich steeds comfortabeler in de auto en dat is ook terug te zien in zijn resultaten. Bij elke race weet hij sneller te zijn dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Ricciardo: "Dit is onderdeel van racen"

De andere coureur van VCARB, Daniel Ricciardo, had daarentegen een slechtere zondag. Na een aantal bochten heeft hij een crash en eindigt hij in de bandenstapel. "Ik weet dat er een Aston Martin aan mijn linkerkant zat en daarna dat Alex rechtsachter zat. Helaas een korte zondag voor mij", aldus Ricciardo. Over het algemeen was hij zeer tevreden met zijn weekend tot dusver. Ricciardo zelf was niet heel erg blij met zijn resultaat in tegenstelling tot zijn team. "Het gevoel van euforie was snel weg na zo'n start. Een crash tijdens de eerste ronde is eigenlijk het ergste wat je kan gebeuren als coureur. Het is onderdeel van racen, het gebeurt" Op weg naar China gaat de Australiër eerst nog testen op Suzuka Circuit. "Ik ga hier dinsdag testen, dus ik krijg die ronden wel weer terug", sluit Daniel Ricciardo lachend af. 

Lees ook: Pérez na 1-2 finish in Japan: "Het was een goed weekend voor het team"

Lees ook: Carlos Sainz: "Het was een moeilijke race"

Lees ook: Teleurstelling bij McLaren: ''Hadden simpelweg niet genoeg pace''

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden