Teleurstelling bij McLaren: ''Hadden simpelweg niet genoeg pace''

lando norris mclaren japan 2024

Lando Norris en Oscar Piastri zijn als vijfde en achtste gefinisht in de Grand Prix van Japan. De McLaren-coureurs zijn niet geheel tevreden met het gebrek aan pace waar ze tijdens de race mee te maken kregen. Het team van McLaren neemt 14 punten mee naar huis en staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap.

Lando Norris kwalificeerde zich als derde voor de Grand Prix van Japan, maar finishte de race uiteindelijk als vijfde. Volgens Norris had de MCL38 in de kwalificatie meer pace dan tijdens de race op het Suzuka International Racing Course. De Brit is van mening dat de vijfde positie het hoogst haalbare was met de huidige racepace van de McLaren. ''Het was zwaar'', verzucht Norris tegenover F1.com. ''Ik zou niet blij moeten zijn met het resultaat, maar dit was het maximale wat we konden doen met onze huidige pace. We hadden wel op iets meer gehoopt. Het was duidelijk dat de Ferrari’s vandaag op een ander niveau zaten. De auto voelde vandaag behoorlijk lastig aan, vooral in de warmere omstandigheden tijdens de start. Zodra het afkoelde, nam onze pace juist toe. We hebben gedaan wat we konden, maar het was niet genoeg.''

Oscar Piastri

Teamgenoot Oscar Piastri finishte de race uiteindelijk als achtste. De Australiër is van mening dat P8 het beste was wat hij kon doen als afsluiter van een lastig weekend. ''We konden niet vechten voor de goede posities die we graag hadden gewild. Het was geen supergoed weekend vanaf mijn kant. Als team hadden we het vandaag ook iets moeilijker dan we hadden verwacht. We hebben veel om over na te denken en dingen om volgende keer op te letten. Ik heb mijn best gedaan'', vertelt Piastri aan F1.com.

Lees ook: Pérez na 1-2 finish in Japan: "Het was een goed weekend voor het team"

Lees ook: Carlos Sainz: "Het was een moeilijke race"

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Japan moeiteloos

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden