VCARB met een uitstekende kwalificatie in thuisrace

VCARB 01 Bahrein GP 2024

De coureurs van het team van VCARB hebben een uitstekende kwalificatie gereden op het circuit van Imola. Yuki Tsunoda was het hele weekend al snel, dus het was geen verrassing dat hij Q3 heeft gered. Zijn eerste run in Q2 was zelfs zo goed, dat hij niet voor een tweede keer de baan op moest om Q3 te halen. De Japanner start vanaf P7, met teamgenoot Daniel Ricciardo op P9. Al met al een indrukwekkende kwalificatie van het team.

Yuki Tsunoda is blijer voor het team dan voor zichzelf: "Ik wil graag het team en Daniel feliciteren. We hebben laten zien hoe snel de auto nou eigenlijk echt is. De mensen in de fabriek doen meer dan het lijkt, dus zij verdienen alle lof." De Japanner had niet verwacht dat hij dit weekend zo snel zou zijn: "We hadden niet verwacht dat we zo snel zouden zijn, maar het team werkt hard en dat betaalt zich uit. Als een 'nieuw' team met veel nieuwe mensen hadden we tijd nodig om goed met elkaar om te kunnen gaan. Nu werkt iedereen goed samen en maken we weinig fouten." Tsunoda heeft veel vertrouwen in de race. "Deze week is tot nu toe erg soepel verlopen, dus we doen ons best om morgen het maximale uit allebei de auto's te halen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Ricciardo: "Vandaag was positief"

Daniel Ricciardo heeft samen met zijn team een goede kwalificatie achter de rug. "Het was een positieve dag voor het team. We zijn erg blij dat allebei de auto's in Q3 meededen." Echter was het voor de Australiër niet alleen maar positief: "We hebben vooruitgang geboekt ten opzichte van het begin van dit weekend, we hadden het namelijk moeilijker dan Yuki. De eerste sector is nog steeds het deel waar ik het het zwaarste heb." Echter begint Ricciardo morgen met veel vertrouwen: "We starten in de bovenste helft van het veld, dus we doen ons best om morgen punten te pakken."

 

Lees ook: Aston Martin na kwalificatie: "Het wordt heel lastig"

Lees ook: Ferrari aast op overwinning in Imola

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie GP Emilia-Romagna

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden