Vergne wint eerste E-Prix van Rome, Frijns vierde

2-EPS703_145804_W6I0635

Jean-Eric Vergne heeft in Rome de derde race van het Formule E-seizoen gewonnen. De Fransman behaalde daarmee zijn eerste punten van het seizoen. Robin Frijns werd na een dramatische race met maar liefst acht uitvallers vierde. Nyck de Vries viel uit na een ongelukkige clash met teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Met Vandoorne op pole position en De Vries op de achtste startplek leek het voor Mercedes mogelijk om flink wat punten te pakken. Helaas voor het team liep het allemaal wat minder vlekkeloos. Al na drie minuten zette Andre Lotterer zijn bolide extreem laat naast die van Vandoorne waardoor de Belg moest uitwijken. Hij viel terug naar plek dertien en begon aan een kleine inhaalrace.

De Nederlanders Frijns en De Vries gingen respectievelijk vanaf plek 7 en 8 van start. Zij konden na de mislukte inhaalactie van Lotterer stilletjes doorschuiven naar de derde en vierde plaats.

1-EPS703_140946SMG_5979-700x467
Foto: FIA Formule E

Daarna begon het strategisch pakken van de attack modes. Vergne lag lang op de eerste plek. Hij ging goed met het extra vermogen van de attack mode om, tot een aanval van Lucas di Grassi hem de das om leek te doen. Echter kreeg de Braziliaan met nog maar vijf minuten te gaan een motorisch probleem, waardoor hij rap vaart minderde.

Dubbele uitvalbeurt Mercedes

De coureurs achter hem konden hem maar nauwelijks ontwijken. Stoffel Vandoorne raakte een hobbel in het wegdek en verloor daardoor de controle over zijn bolide. De Belg spinde en eindigde in de muur. Teammaat Nyck de Vries kon de Belg niet ontwijken en raakte Vandoorne. Ook hij viel uit, geen punten voor Mercedes dus.

Frijns kon uiteindelijk plek vier nog veiligstellen en pakt daarmee goede punten voor het kampioenschap. Bird leidt momenteel met 43 punten gevolgd door Frijns met 34 punten. De Vries staat momenteel derde in de strijd om het kampioenschap met 32 punten.

Lees ook: Charles Leclerc krijgt Ferrari SF90 cadeau

Lees ook: Bleekemolens te gast in F1 aan Tafel 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen