Verschillende problemen leverden Mercedes lastige race op

lewis hamilton bahrein 2024

George Russell haalde Charles Leclerc in aan het begin van de race, waarna hij als tweede reed. Het leek een fantastische race voor hem te worden. Bij de eerste pitstops haalden Pérez en Sainz hem echter in. Daarna had hij problemen met hete remmen, waardoor hij Leclerc niet kon tegenhouden. Lewis Hamilton had ook zijn problemen. Eerst had hij problemen met zijn batterij, daarna was zijn stoel kapot (ironisch, gezien zijn exit aan het einde van dit seizoen). Russell werd 5e, Hamilton eindigde op P7.

"Het was een rare dag vandaag," zegt Russell. Hoe simpel dit ook klinkt, het is de waarheid. Mercedes ervaarde een hele rare race. De Brit baalt van zijn problemen tijdens de race: "Het is jammer, we hadden namelijk een goede start. Ik kreeg snel waarschuwingen op mijn stuur." De Mercedes-coureur is ervan overtuigd dat er meer in had gezeten. "Het is vervelend dat we niet konden laten zien hoe snel onze auto nou eigenlijk écht is." Russell is echter nog niet uit het veld geslagen: "Het is pas de eerste race van het seizoen, dus we kijken naar wat we volgende week beter kunnen doen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Hamilton: "Vandaag ging over ontdekken"

Ook Lewis Hamilton had het moeilijk vandaag. "Het was een lastige race vandaag. De problemen die we hadden kostten ons natuurlijk wat snelheid, dus dat was frustrerend." Hamilton vond echter wel dat de auto prima ging, vooral zijn laatste stint ging in zijn ogen erg goed. Echter kijkt de Brit liever naar de toekomst: "Vandaag ging over de auto ontdekken en we hebben veel over de auto geleerd. Er zijn genoeg punten waarop we de auto kunnen en zullen verbeteren."

 

Lees ook: McLaren-coureurs tevreden na lastige race

Lees ook: Leclerc na remproblemen: "Onmogelijk om in te rijden"

Lees ook: Race Gemist: GP Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden