Charles Leclerc na remproblemen in Bahrein: "Onmogelijk om te rijden"

door Frederique van Grinsven
240014-scuderia-ferrari-bahrain-gp-2024-free-practice_4d3da560-1f23-48e3-8761-c25aa17e7d34

Teleurstelling voor Charles Leclerc na zijn vierde plaats in de Grand Prix van Bahrein. De Ferrari-coureur had vanaf het begin van de race problemen met de rembalans in zijn SF-24.

De eerste stint was een beproeving, waarbij de Monegask zich meerdere keren verremde in bocht 10. "De auto gaat naar rechts als ik rem," legde Leclerc uit aan zijn engineer. Vanaf P2 werd Leclerc ingehaald werd door Pérez, Russell en Sainz. Op harde banden moest hij vijf of zes tienden toegeven op zijn teamgenoot. 

Rembalans

"Het was onmogelijk om te rijden," vertelt Leclerc aan F1.com. "We hadden grote problemen met de remmen. In de eerste tien ronden was het onmogelijk; elke ronde moest ik drie tot vier meter eerder remmen, maar het probleem werd elke ronde erger. Dus elke keer baseerde ik mijn gevoel op mijn vorige ronde, maar als ik daar kwam, blokkeerde ik weer als een gek.

"Het voelde echt slecht, en toen stabiliseerde het, maar op een plek die volledig buiten het juiste bereik lag. Het team vertelde me dat het meer dan 100 graden verschil was tussen rechtsvoor en linksvoor, en dat bleef de hele race zo. We zaten echt in een slechte situatie."

Leclerc achter Sainz

Sainz slaagde er echter wel in om gelijke tred te houden met Sergio Pérez. Het tempo van Sainz bevestigde het potentieel van Ferrari als dichtstbijzijnde concurrent van Red Bull.

Ook Leclerc erkent dat Ferrari een stap vooruit heeft gezet maar de verslagenheid heerst. "Wanneer het tijd is om alles samen te voegen, dan hebben we een probleem. Dus ik ben erg teleurgesteld met vandaag."

Lees ook: Max Verstappen: "Voelt speciaal om zo'n complete dag te hebben"

Lees ook: Pérez tevreden met P2: "We hebben veel dingen kunnen leren"

Lees ook: Carlos Sainz: "Ik voelde me goed op de baan"

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden