Pérez tevreden met P2: "We hebben veel dingen kunnen leren"

door Shakyra van den Heuvel
Perez in auto zaterdag Jeddah 2023

Het team van Red Bull Racing heeft vandaag goede zaken gedaan door 1-2 te finishen met hun coureurs. Volgens Pérez was P2 het maximale wat hij uit de auto kon halen en is daarom zeer tevreden met het eindresultaat. Ondanks de dominantie van het team, zijn er nog wel dingen die geanalyseerd moeten worden. 

Dankzij een wat mindere kwalificatie moest Pérez starten vanaf P5 en moest dus nog wat stappen maken voordat hij bij de podiumplekken terechtkwam. Dankzij een goede racesnelheid wist hij verschillende coureurs zoals Leclerc en Russell in te halen en zijn P2 vast te houden. Ondanks deze goede snelheid in de auto, miste hij wel wat snelheid tegenover zijn teamgenoot Verstappen. Bijna elke ronde reed hij een seconde langzamer en uiteindelijk wist Verstappen zijn voorsprong tot meer dan 20 seconden uit te bouwen. "Het was toch wel een lastige race van mij vanwege de bandenmanagement. We moeten nog een aantal dingen analyseren die we volgend weekend kunnen gebruiken", aldus Pérez bij F1.com. Over het algemeen was Pérez heel erg blij met het resultaat. "Het is natuurlijk een geweldige manier om het seizoen om deze manier te beginnen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Kampioenschap

Het is algemeen bekend dat Pérez graag eens wereldkampioen zou willen worden en met Red Bull zou dit het perfecte team kunnen zijn. Vorig jaar heeft hij er al een gooi naar kunnen doen, maar bleek Verstappen uiteindelijk veel te sterk. Dit jaar wil hij het graag weer proberen en daarom ook minder fouten maken. "We hebben vandaag veel dingen kunnen leren van de auto. Dit is zeer belangrijk voor het kampioenschap." Het is dus nog even afwachten of Pérez kan blijven zorgen voor dit soort resultaten zodat hij daadwerkelijk de strijd kan aangaan met zijn teamgenoot Verstappen. De Mexicaan is in ieder geval blij met het teamwork van Red Bull Racing. "Dat kunnen we goed gebruiken voor de komende weken."

Lees ook: Williams junior Luke Browning wint eerste F3-race in Bahrein

Lees ook: Ondanks slechte kwalificatie Alpine: "Vertrouwen in het team"

Lees ook: Williams-coureurs optimistisch over race in Bahrein

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden