Carlos Sainz: "Ik voelde me goed op de baan"

Carlos Sainz auto GP Bahrein 2024

Carlos Sainz is als derde gefinisht tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Ferrari-coureur startte vanaf de vierde plek, maar wist zijn teamgenoot in te halen. De coureur voelde zich goed in de auto. 

Carlos Sainz reed tijdens de kwalificatie een vierde tijd en startte dan ook vanaf die plek. Hij kwam minder goed weg dan de coureurs om hem heen, maar weet uiteindelijk toch de derde plek te veroveren. Mede dankzij problemen bij zijn teamgenoot, Charles Leclerc, en een goede strategie. Toch was het nog wat lastig om de beide Red Bulls bij te benen. "Ik probeerde de Red Bull-coureurs te volgen, maar dat was nog wat te lastig voor onze auto", aldus Sainz tegenover F1.com.

Banden managen

Voor de race zat Sainz op een strategie met de zachte banden, om daarna twee keer te wisselen naar de harde band. Hierdoor voelde de Spanjaard zich zelfverzekerd in de auto. Ook had hij het gevoel beter te kunnen rijden op de harde band. "Ik voelde me goed op de baan. De start was niet ideaal, maar ik wist mijn banden goed te managen en vanuit daar konden we het podium op rijden.We hadden een plan om van soft naar hard te gaan. Op de harde band voelen we ons iets fijner, je kan er goed op pushen zonder dat hij oververhit raakt."

Saoedi-Arabië

Volgende week wordt er geracet in Saoedi-Arabië, een ander circuit met een hogere temperatuur. Met de smalle bochten op het stratencircuit kan de race zomaar spannend uitpakken. Sainz weet dan ook niet hoe de Ferrari gaat reageren en spreekt zich uit over de verwachtingen. "Het is een ander circuit, zeker met deze auto. Ik verwacht dat McLaren en Red Bull weer erg goed zullen zijn, maar wij zijn ook verbeterd in de hoge snelheidsbochten, dus ik verwacht dat wij ook kans maken."

Lees ook: Max Verstappen: "Voelt speciaal om zo'n complete dag te hebben"

Lees ook: Pérez tevreden met P2: "We hebben veel dingen kunnen leren"

Lees ook: Zane Maloney wint ook Formule 2 hoofdrace in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden