Verstappen baalt van foutje in Q3

SI202104170178_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen zette een derde tijd neer in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Hij eindigde daarmee achter zijn teamgenoot Sergio Pérez en pole-sitter Lewis Hamilton. Verstappen was na de kwalificatie niet tevreden en baalde ervan dat hij een foutje maakte in zijn laatste run.

"Het ging niet zo goed, in Q3 kwam ik in bocht 3 naast de baan. Het was chaotisch en geen goede ronde", was zijn eerste reactie na de kwalificatie. "De auto voelde goed in VT3 en in de kwalificatie ging alles ook soepel. Maar in de laatste run kwam ik met 2 wielen naast de baan. Ik weet dat Honda goede grasmaaiers maakt, maar ik denk niet dat deze daarvoor bedoeld is," grapte Verstappen even later in de persconferentie.

"Het kan niet altijd goed gaan," doelde de Nederlander op zijn foutje in bocht 3. "We gaan kijken wat er misging, het was zeker niet de makkelijkste Q3. Maar de derde plek is nog steeds een goede startplaats."

SI202104170180_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

In Imola is er op zondag een tegenovergestelde situatie in vergelijk tot Bahrein. Nu staat Red Bull Racing met twee wagens vooraan, tegenover één Mercedes, in plaats van de twee Mercedessen tegen één Red Bull in Bahrein. "Dat zal interessant worden, natuurlijk staan onze auto's wel op verschillende banden. We moeten zien hoe het zal uitpakken, maar we gaan proberen het Mercedes moeilijk te maken", sloot Verstappen af.

Verstappen, Hamilton en Bottas zullen de race starten op dezelfde strategie met de medium banden. Sergio Pérez en de rest van de top 10 zullen de race aanvangen op de soft compound van Pirelli.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna
Lees ook: F1 aan Tafel: “Max wint in Imola, AlphaTauri in de top zes”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden