Verstappen blikt vooruit: “Trainingen enorm belangrijk”

Verstappen-persco-brazilie-2021

De Formule 1 strijkt voor het eerst neer in Qatar. Omdat er door de Formule 1 daar nog nooit is gereden, gaan de vrije trainingen belangrijk zijn om informatie te vergaren. Max Verstappen is benieuwd hoe het circuit hem bevalt. 

Met nog drie races te gaan stijgt de strijd om de wereldtitels tussen Red Bull Racing en Mercedes naar een kookpunt. Veertien punten is het verschil slechts tussen Verstappen en Lewis Hamilton en de komende races in Qatar en Saudi-Arabië hebben nog niet eerder op de kalender gestaan. "Ik ben benieuwd hoe dat bevalt”, vertelt Verstappen op Verstappen.com.

"Het is een nieuwe baan voor de Formule 1, dus we hebben er nog nooit gereden. Hopelijk weten we er goed te presteren. Het ziet er altijd gaaf uit als we de Moto GP daar zien racen!"

Max Verstappen / Red Bull Racing / Grand Prix Brazilië
Foto: Red Bull Content Pool / Lars Baron / Getty Images

Simulator

Omdat het een nieuw circuit is, kan Verstappen geen uitspraken doen wat zijn kansen daar zijn. De 24-jarige heeft alleen wat rondes kunnen doen op de simulator, maar de vrije trainingen zullen hem pas echt een goed beeld geven hoe goed Red Bull daar gaat zijn.

"Dat is op dit moment moeilijk inschatten, laten we eens afwachten tot we er zijn”, gaat Verstappen verder. "Ik heb wat op de simulator gereden om de bochten te leren begrijpen, maar het zal fijn zijn om de baan in het echt te zien. De vrije trainingen zullen natuurlijk heel belangrijk zijn voor iedereen om op snelheid te komen en de afstelling van de auto voor elkaar te krijgen.”

Lees ook: Toch hoger beroep Mercedes na actie Verstappen in Brazilië

Lees ook: Olav Mol: “Wedstrijdleiding handelde in geest van de wedstrijd"

Lees ook: Zhou naar Alfa Romeo in 2022, Giovinazzi verlaat F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden