Verstappen: kwalificatie resultaat zorgt voor een leuke zondag

redbull-2023-austin

Max Verstappen kwalificeerde zich in Austin verrassend op slechts de zesde plaats. Zijn laatste ronde leek snel genoeg voor pole position, maar werd helaas geannuleerd vanwege een overtreding van de track limits. Sergio Perez zal na een uitdagende kwalificatie vanaf de negende plaats starten.

Al bij de start van zijn snelle ronde ondervond Verstappen problemen. In bocht 1 maakte hij een kleine remfout. Ondanks dit wist hij op dat moment nog zijn tijd te verbeteren ten opzichte van Charles Leclerc, die uiteindelijk de pole position veroverde op het Circuit of the Americas. Toch ging het in de laatste bocht mis. "Eerlijk gezegd had ik niet eens last van onderstuur, ik probeerde gewoon het uiterste uit de bocht te halen en schatte dat een beetje verkeerd in. De marges zijn erg klein als je tot het uiterste gaat. Het is natuurlijk jammer, maar het maakt de zondag ook wat spannender," verklaarde hij bij F1.com. De drievoudig wereldkampioen verwacht dat hij dankzij de snelheid van zijn auto tijdens de race van zondag verder naar voren kan komen. "Het is misschien niet ideaal, maar ik ben ook verder naar achteren gestart. Het draait erom dat als je een goed tempo hebt, je anderen kunt inhalen en naar voren kunt gaan. Dus let gewoon op bij de start. Maar natuurlijk hebben we morgen eerst de sprintrace, dus we zullen zien hoe dat gaat."

 

 

Opnieuw moeilijkheden voor Perez

Voor Sergio Perez was het opnieuw een lastige kwalificatie. De gekozen set-up bleek niet bij te dragen aan een goed resultaat. Tijdens het sprintweekend is het niet toegestaan om de auto's aan te passen na de kwalificatie op vrijdag, wat het onzeker maakt wat Perez kan bereiken in het sprintformat. "Ik had moeite met de balans tussen lage en hoge snelheid. Vooral in de lage snelheidssectoren hebben we enkele aanpassingen gedaan die ons waarschijnlijk niet veel hebben geholpen. Maar, eerlijk gezegd, de marges waren vandaag zo klein dat een tiende in de kwalificatie een groot verschil had gemaakt, en we bevinden ons aan de verkeerde kant. Hopelijk kunnen we morgen beter presteren en wat punten verdienen. Het is frustrerend dat we de auto niet kunnen aanpassen, maar dat is nu eenmaal de aard van deze sprintevenementen. We zullen zien wat we morgen kunnen bereiken," deelde hij mee bij F1.com.

 

Lees ook: Haas-coureurs voorzichtig positief over nieuwe update

Lees ook: Beide Aston Martin-coureurs na kwalificatie: We hadden meer verwacht van de updates

Lees ook: Lewis Hamilton: Elke sector heeft zijn eigen uitdaging

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden