Verstappen: “Liever een straf dan op deze manier tweede”

SI202103280249_news

Max Verstappen stond het hele weekend bovenaan de tijdenlijsten, maar trok na een heroïsche strijd met Lewis Hamilton tijdens de race alsnog aan het kortste eind. Het gesprek van de dag was de inhaalactie van de Nederlander. Verstappen haalde Hamilton buitenom in, maar moest zijn positie om die reden weer afgeven. “Ik word liever eerste met een penalty, dan op deze manier tweede.”

Verstappen kwam vanaf pole position goed uit de startblokken op het Bahrain International Circuit. De Nederlander hield in de openingsfase Hamilton achter zich, maar verloor zijn leidende positie doordat Mercedes de Brit tot twee keer toe vroeg naar binnen haalde. Verstappen koos voor een alternatieve bandenstrategie en kwam aan het eind net tekort.

Lastig inhalen

De Nederland verklaart na afloop tegenover Grand Prix Radio dat het team de strategie tegen het licht zal houden: “Het is altijd makkelijk achteraf. Het is hier best lastig inhalen en dat is ook nu weer gebleken. Normaal moet je altijd je positie op de baan behouden, maar zij (Mercedes, red.) hadden ook meer keuze qua banden, dus wij konden ook alleen maar deze strategie volgen. We moeten kijken hoe we het de volgende keer beter kunnen indelen met de banden.”

Max Verstappen / Red Bull Racing / Bahrein 2021
Foto: Red Bull Racing (Bryn Lennon/Getty Images)

Titanengevecht

De slotfase in Bahrein was ongekend spannend en leverde het gevecht op tussen Verstappen en Hamilton waar de fans al zo lang op wachten. De Nederlander haalde de wereldkampioen buitenom in bocht 4 in, maar moest zijn positie teruggeven omdat hij daarbij buiten de baan was gekomen.

Verstappen baalt dat hij de gok niet waagde om zijn positie te behouden. Hij had het risico van een tijdstraf voor lief genomen. De Nederlander denkt dat hij Hamilton in de resterende ronden nog op meer dan vijf seconde achterstand, de gebruikelijk tijdstraf bij een dergelijk vergrijp, had kunnen zetten: “Ik word liever eerste met een penalty, dan op deze manier tweede. Dat we zo balen is natuurlijk ook wel een goed teken, want vorig jaar waren we hier nog heel blij mee geweest.”

Max Verstappen / Red Bull Racing / Bahrein 2021
Foto: Red Bull Racing (Lars Baron/Getty Images)

Beste seizoensstart ooit

Helemaal vlekkeloos verliep de race voor Verstappen niet. De Red Bull-coureur klaagde vanaf het begin van de race over een probleem met zijn differentieel. De Nederlander tast nog in het duister wat er precies aan de hand was, maar denkt wel dat het hem wat snelheid heeft gekost. “Het was heel raar. Als ik op het gas ging, leek het alsof er één wiel meer slipte. Het werd iets beter nadat ik wat had aangepast, maar dit is natuurlijk niet wat je wilt.”

Verstappen kende in Bahrein desondanks zijn beste seizoensstart ooit. De Nederlander staat tweede in het kampioenschap achter Lewis Hamilton.

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen