Verstappen over nieuwe indeling sprintrace: "Zal zijn tol eisen"

door Shakyra van den Heuvel
Max Verstappen - GP van Canada 2022 - gezicht

Afgelopen weekend was het de Grand Prix van China en daarmee ook gelijk de eerste sprintrace van het seizoen. Verstappen heeft al eerder aangegeven geen groot fan te zijn van de sprintraces, maar nu geeft hij een waarschuwing af voor de nieuwe indeling van het sprintweekend. 

Sinds dit jaar is de indeling van het sprintweekend net wat anders dat het vorige seizoen. Op vrijdag is er één training en daarna de kwalificatie voor de sprintrace op zaterdag. Op zaterdag zal de sprintrace worden verreden en de kwalificatie voor de hoofdrace op zondag. Het is daarom een druk weekend voor de coureurs, maar ook voor de monteurs is het druk. "Het sprintformat was beter, denk ik. Een beetje meer rechttoe rechtaan, zou ik zeggen. Maar ja, laten we het ook niet overdrijven, want we rijden al 24 races per jaar, waarvan zes sprintweekenden. Het is meer stress voor de monteurs en alles en iedereen er omheen", aldus Verstappen bij Racingnews365. Ook Lando Norris deelt deze mening. Hij geeft aan de sprintraces leuk te vinden, maar deelt wel de zorgen van de Nederlander. "Ik vind het leuk om gewoon een weekend te beginnen en het meteen druk te hebben. Dus het feit dat één training direct overgaat in kwalificatie, vind ik leuk. Maar het belangrijkste is gewoon de tol die het eist van monteurs en engineers. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het erg is voor ons als coureurs. Ik denk niet dat wij degenen zijn die kunnen klagen. Het zijn de honderden monteurs en technici die hier zoveel moeten reizen", aldus de Brit. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Verstappen.com (@verstappencom)

Dominante Verstappen

Ondanks het drukke schema tijdens een sprintweekend was Verstappen opnieuw dominant. Hij moest vanaf P4 starten, maar wist al snel zijn weg te vinden naar de koppositie. Dankzij de nieuwe structuur kreeg Verstappen nieuwe ideeën voor zijn auto gedurende de sprintrace. "Hierdoor konden we de auto verbeteren voor de kwalificatie." Tijdens de kwalificatie en de Grand Prix van China was opnieuw de ultieme dominantie van Verstappen te zien. Hij had een flinke voorsprong op zijn concurrenten en wist de overwinning makkelijk binnen te halen.

Lees ook: Williams had geen geluk in China

Lees ook: Olav Mol: "Hij leeft niet op deze aardbol"

Lees ook: Pijnlijke conclusie Toto Wolff: W15 is geen goede auto

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden