Pijnlijke conclusie Toto Wolff: W15 geen goede auto

door Patrick Wuite
Lewis Hamilton  Zaterdag Sprint Race Shanghai China 2024 Mercedes

Toto Wolff trekt een pijnlijke conclusie na opnieuw een moeizaam weekend voor het team van Mercedes. "De W15 is geen goede auto", stelt de Oostenrijker. 

Het begint een repeterend verhaal te worden bij Mercedes, maar opnieuw was de auto niet echt competitief. Dat Lewis Hamilton tweede werd in de sprintrace kwam vooral door zijn sterke ronde in de natte sprintkwalificatie, want op zaterdagmiddag in de kwalificatie voor de race van zondag toen het weer helemaal droog was, werd de Brit uitgeschakeld in Q1. Slechts P18 op de grid voor de zevenvoudig wereldkampioen. George Russell moest alles geven om Q3 te halen en dat lukte hem, maar van een achtste positie wordt hij ook niet al te vrolijk. In de race werd Russell zesde, terwijl Hamilton, die behoorlijk over zijn Mercedes klaagde, van P18 naar P9 reed. Maar de conclusie is simpel: Mercedes komt veel snelheid tekort en dat beaamt teambaas Toto Wolff. 

"De W15 is geen goede auto", stelt Toto Wolff in gesprek met Sky Sports. "Je hoorde Hamilton zeggen op de boordradio dat de auto niet stuurde en dat zien we ook terug op de data. We hebben echt fouten gemaakt in het ontwerp van deze bolide", vertelt de Oostenrijker.

George Russell Zaterdag Shanghai China 2024 Mercedes

Foto: Mercedes AMG Petronas F1 Team

Maar voor de volgende race, de Grand Prix van Miami, is de teambaas van het Duitse team voorzichtig optimistisch. "We hebben wat updates klaarstaan voor Miami en dat ziet er goed uit. Hopelijk levert dat wat op", besluit hij.

Lees ook: Vasseur baalt: Potentieel SF24 niet benut

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Haas na Grand Prix van China

Lees ook: Fotograaf Edwin Smulders te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden