Vasseur baalt: Potentieel SF24 niet benut

door Patrick Wuite
Charles Leclerc 2024 China

Het was een ietwat tegenvallende Grand Prix van China voor het team van Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz kwamen veel snelheid tekort ten opzichte van de Red Bulls en McLarens en werden vierde en vijfde en dus is teambaas Frédéric Vasseur niet blij. "We hebben te veel fouten gemaakt."

Net zoals in Japan beleefde Ferrari een moeizame zaterdag. De SF24 krijgt de banden moeilijk op temperatuur als het koeler is en dat was het in China met een asfalttemperatuur van maximaal 30 graden. Dit resulteerde in een zesde en zevende startpositie voor Leclerc en Sainz. De hoop was echter gevestigd op de wedstrijd, maar ook in de race hadden beide coureurs serieuze problemen met de banden op temperatuur te krijgen. Het kostte ze volgens Italiaanse media 20 rondes voordat de harde band eindelijk op temperatuur was. Op dat moment was het podium allang buiten bereik en dus werden Leclerc en Sainz vierde en vijfde in Shanghai. Een tegenvallend resultaat en dus is teambaas Frédéric Vasseur niet heel erg tevreden. 

"We hebben te veel fouten gemaakt in de voorbereiding op deze race", vertelt de Fransman na de race aan het Italiaanse Formu1a.uno. "Het potentieel van de auto hebben we dit weekend niet volledig benut", stelt de teambaas van Ferrari.

Carlos Sainz China 2024 Shanghai Zondag auto

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Hij kijkt vooral naar de prestaties op zaterdag, waarin Ferrari voor het tweede weekend op rij niet al te sterk voor de dag kwam. "Als er iets niet goed ging, was het de kwalificatie. Een slechte kwalificatie beïnvloedt jouw race omdat ook al ben je sneller dan je voorgangers, inhalen is niet heel makkelijk. De banden slijten dan meer en het gat naar de leider van de wedstrijd wordt alsmaar groter en groter", besluit Vasseur.

Lees ook: Fotograaf Edwin Smulders te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Dubbele DNF voor VCARB: Het is een gemiste kans

Lees ook: Charles Leclerc na P4 in China: We waren langzamer dan verwacht

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden