Charles Leclerc na P4 in China: “We waren langzamer dan verwacht”

Charles Leclerc 2024 China

Charles Leclerc finishte de Grand Prix van China op een vierde positie. Opnieuw valt de Monegask net buiten de podiumplaatsen. Een teleurstellend weekend voor Ferrari.

Een lastig weekend voor het team van Ferrari in China. Al tijdens de sprint kwalificatie werd duidelijk dat het team snelheid miste. Charles Leclerc gaf na de kwalificatie op zaterdag aan zijn auto te hebben afgesteld op een goede racesnelheid. Hiermee hoopte het team het tegenvallende kwalificatie resultaat te kunnen compenseren tijdens de race. Charles Leclerc startte vanaf de zesde positie en viel net naast het podium met een finish op de vierde positie. “Ik denk dat we als team vrij zelfverzekerd waren dat onze race tempo sterk zou zijn”, benadrukt Leclerc na afloop van de race in China bij Formula 1. “Echter, hebben we niet eerder op de harde band gereden, toen we die er eenmaal op hadden gezet, waren we veel langzamer dan we hadden verwacht, dus dat was een grote verrassing.”

 

 

Ferrari koos ervoor net als veel andere teams om de race te starten op de medium band. Leclerc keerde naar de pits voor een bandenwissel in ronde 22, onder de virtual safetycar. “Ik denk ook dat we door de safetycar op achterstand zijn gezet”, vertelt Leclerc. “Die zorgde ervoor dat we dezelfde strategie moesten aanhouden als de rest. Tot dat moment werkte ik heel goed met de banden en was ik ervan overtuigd dat we een geweldige race konden rijden. Na dat moment was het veel moeilijker.” Het team van McLaren bleek te snel dit weekend. Na de wissel naar de harde band werd het gat tussen de McLaren van Norris en beide Ferrari-coureurs groter. Op de harde band lukte het Leclerc niet om Sergio Perez achter zich te houden.

Ferrari heeft al langere tijd moeite met het bandenmanagement tijdens de races. Het team werkt hard om deze problemen te kunnen oplossen. Leclerc ziet verbetering en hoopt hierdoor ook snel betere prestaties te kunnen leveren. “We hebben er veel aan gewerkt, het is nog niet op het niveau waar ik wil zijn, maar ik heb de richting begrepen en binnenkort zal ik weer aan de top zijn.”

 

Lees ook: Ricciardo hard gestraft na GP van China, Alpine ontvangt boete

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van China

Lees ook: Pérez na Chinese GP: "Safety car kostte ons een tweede plek"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden