Dubbele DNF voor VCARB: "Het is een gemiste kans"

door Shakyra van den Heuvel
Yuki-Tsunoda-Japan-2024-Suzuka-Kwalificatie-VisaCashAppRb

Het was een lastig weekend voor het team van VCARB. Beide coureurs hebben de Grand Prix in China niet kunnen afmaken. Zowel Tsunoda als Ricciardo werden door een andere coureur geraakt waardoor ze hun race moesten staken. Het is een weer flinke tegenvaller in de vooralsnog moeilijke seizoensstart. 

Na een lastige kwalificatie moest Tsunoda vanaf P19 starten en Ricciardo vanaf P12. Beide coureurs gaven aan dat hun snelheid prima was voor hun doen. "Ik heb het gemaximaliseerd, maar we moeten blijven ontwikkelen", aldus Tsunoda na afloop bij F1.com. Ricciardo was ook blij met zijn snelheid waardoor hij flink wat plekken goed kon maken in het veld. Na de safetycar ging het mis. Door onoplettendheid van Stroll, komt hij in de achterkant van Ricciardo terecht en lanceert hem zelfs even. Hierdoor liep de Australiër flinke schade op. In datzelfde rijtje waren ook Magnussen en Tsunoda aan het vechten voor hun positie. Magnussen raakt vervolgens Tsunoda, wat zorgt voor een spin en een lekke band voor de Japanner. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Tsunoda: "Frustrerend"

De Japanner vond het vooral 'frustrerend' dat hij zijn race niet kon afmaken op het Shanghai International Circuit. "Het is vooral frustrerend, want tot die tijd ging het eigenlijk vrij goed. Het is vrij duidelijk dat hij [Magnussen] mij aanraakt aan de achterkant. Ik heb hem genoeg ruimte gelaten." Yuki Tsunoda had al een lastig weekend met zijn sprintrace en kwalificatie. Toch blijft hij optimistisch. "Het team is hard bezig om uit te zoeken wat dit weekend fout ging. We komen zeker sterker terug."

Ricciardo: "Ik was niet echt een F1-auto aan het rijden"

Ook Daniel Ricciardo kon niet heel veel doen aan zijn uitvalbeurt. Hij werd aan zijn achterkant geraakt door Lance Stroll. Hier was hij na afloop vrij boos over. "Tijdens een restart na de safetycar moet je altijd goed kijken naar de auto voor je. Dat deed hij niet. Hij keek namelijk naar de volgende bocht. Hierdoor had ik veel schade." Deze schade bleek zodanig veel te zijn dat hij kreeg te horen dat hij zijn auto terug naar de garage moest brengen. "Op het einde was ik niet echt meer een F1-auto aan het rijden. Het is frustrerend dat je uit de race wordt gehaald door iemand anders. Het is een gemiste kans", aldus Ricciardo. Ondanks dit lastige weekend, is hij toch positief over de ontwikkeling binnen het team. Hij geeft aan dat hij aan een goed weekend bezig was en dat het daarom extra zuur is voor het team dat het dan zo eindigt. Inmiddels is het ook bekend geworden dat hij een gridstraf heeft gehad van drie plekken. Deze heeft hij gekregen omdat hij verschillende coureurs heeft ingehaald tijdens de safetycar, dit mag niet. Deze straf zal tijdens de Grand Prix van Miami toegepast worden. 

Lees ook: Ricciardo hard gestraft na GP van China, Alpine ontvangt boete

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van China

Lees ook: Formule 1 kijkt naar nieuw puntensysteem voor 2025

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden