Gemengde gevoelens bij Haas na Grand Prix van China

nico hulkenberg 2024 haas

De Grand Prix van China leverde uiteenlopende resultaten op voor het team van Haas. Nico Hülkenberg wist in de punten te finishen en één punt te scoren voor het Amerikaanse team. Kevin Magnussen finishte op de zestiende plaats en had het idee dat hij langzamer was dan de auto's om hem heen.

Nico Hülkenberg wist met zijn P10-finish één punt te scoren voor het team van Haas. De Haas-coureur is tevreden met zijn prestatie, al weet hij dat een puntenfinish niet vanzelfsprekend is. ''Het is natuurlijk nooit makkelijk, maar ik denk dat we deze race vanaf onze kant goed hebben beheerd en gecontroleerd. Ik ben er heel positief over, en ik ben blij dat we dat ene puntje hebben gepakt. Eén auto van een team uit de top vijf had een probleem, en dat is de plek die ik nu min of meer heb gestolen. Het is normaal gesproken niet echt mogelijk om met die teams te vechten. Het laat wel zien dat we een perfecte kwalificatie en race nodig hebben om te kunnen staan waar we nu staan'', vertelt Hülkenberg aan F1.com.

Kevin Magnussen

Voor teamgenoot Kevin Magnussen verliep de race een stuk stroever. Een incident tussen Magnussen en Tsunoda in de 32e ronde van de race leverde Magnussen een lekke band en een tijdstraf van tien seconden op. De Deen finishte uiteindelijk op de zestiende plaats. ''Het was niet echt onze dag'', verzuchtte Magnussen vlak na de race tegen F1.com. ''Ik had een slechte kwalificatie en moest starten vanaf P17, en daar heb ik in de race de gevolgen van ondervonden. Soms kan je nog terugkomen, maar dat lukte nu niet. Ik zat er steeds een beetje naast met de banden, waardoor het leek alsof ik langzamer was dan de rest.''

Lees ook: Dubbele DNF voor VCARB: "Het is een gemiste kans"

Lees ook: Mercedes met twee auto's in de punten bij de GP van China

Lees ook: Zhou Guanyu over thuisrace in China: ''Zeer speciaal moment''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden