Mercedes met twee auto's in de punten bij de GP van China

Lewis Hamilton  Zaterdag Sprint Race Shanghai China 2024 Mercedes

George Russell had een goede start, waarbij hij allebei de Ferrari-auto's inhaalde. Helaas had hij pech met zijn pitstop, die was namelijk net voordat de safety car de baan op kwam. Hierna reed hij een vrij eenzame race. Lewis Hamilton heeft een fantastische inhaalrace gereden na een dramatische kwalificatie. Na een goede tweede stop kon hij veel inhaalacties maken.

Ondanks het prima resultaat is George Russell niet volledig te spreken over vandaag: "Een paar plekken winnen vanaf P8 is wat we van vandaag verwachtten. Het resultaat is terecht en we weten dat er werk aan de winkel is. P6 is ongeveer waar onze auto ligt." De Brit ervaarde door het sprintweekend wat moeilijkheden. "Door het Sprint format hadden we twee compleet verschillende set-ups dit weekend." Russell is echter alweer bezig met de toekomst: "We moeten snelheid in de auto blijven steken om hoger te eindigen. We blijven daar hard aan werken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Hamilton: "Vandaag was lastig"

Lewis Hamilton moest van achterin het veld komen, wat zijn race erg lastig maakte: "Ik ging naar voren en eindigde in de punten, maar vandaag was lastig. Ik heb gisteren mijn set-up verkeerd veranderd en daar heb ik de prijs voor betaald." Ondanks de lastige race was de Brit blij met het publiek: "Het was fantastisch om de fans hier weer te zien. Ze horen bij de beste fans ter wereld. Ze zorgden voor een geweldige sfeer." Lewis heeft er in elk geval vertrouwen in dat de volgende race minder lastig wordt. "Ik weet zeker dat de race in Miami beter zal gaan."

 

Lees ook: Mercedes neemt upgrade mee naar Miami

Lees ook: Piastri achtste na 'aanzienlijke schade'

Lees ook: Leclerc na P4: "Langzamer dan verwacht"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden