Mercedes neemt upgrade mee naar Miami

7-shanghai-2024

Het team van Mercedes heeft na de voor hen slecht verlopen Grand Prix van China bekendgemaakt dat ze upgrades zullen meenemen naar de volgende race in Miami. Volgens teambaas Toto Wolff 'komt er voor Miami iets aan dat op een goede stap lijkt'.

Het GP-weekend in China is er één voor Mercedes om snel te vergeten. Na een verrassende tweede plek voor Lewis Hamilton in zowel de sprintkwalificatie als de sprintrace ging het vanaf dat moment bergafwaarts voor het Duitse team. Zo werd Hamilton in de 'reguliere' kwalificatie al in Q1 uitgeschakeld. De Brit eindigde op de achttiende plaats nadat hij een fout had gemaakt door te laat te remmen in bocht veertien tijdens zijn laatste run. De zevenvoudig wereldkampioen hoopte tijdens de Grand Prix van China terrein goed te maken, maar kwam niet verder dan een teleurstellende negende positie. George Russell kwam daarentegen vanaf de achtste positie op de grid nog wel tot P6 tijdens de race op het Shanghai International Circuit, wat de 26-jarige Brit nog acht punten opleverde.

Mercedes komt snelheid tekort

Waar Hamilton veel moeite had om door het veld te komen tijdens de race, had Russell duidelijk niet de snelheid om de Red Bulls, McLarens en Ferrari's bij te houden. En daarbij moet in ogenschouw genomen worden dat Russell zonder de safety car ook nog Piastri en Alonso voor zich had moeten dulden. De Australiër had namelijk veel schade aan zijn McLaren-bolide nadat hij tijdens de eerste neutralisatie geraakt werd door landgenoot Ricciardo, die op zijn beurt werd gelanceerd door Lance Stroll. Terwijl Alonso samen met zijn team besloot te gaan voor een alternatieve strategie omdat de safety car voor hen precies op het verkeerde moment kwam nadat de Spanjaard juist vroeg gestopt was.

1-shanghai-saturday-2024

Bron: Pirelli

Upgrade voor GP van Miami

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag ook dat het geen goed weekend was voor de Zilverpijlen. "Over het geheel genomen, was het niet goed genoeg", vertelt de Oostenrijker tegenover Sky Sports F1. "We hadden een gebrek aan tempo en dat komt omdat de auto gewoon niet goed is. Voor vandaag wilden we wat agressiever gaan om te zien of we iets compleets anders nodig hadden om de auto wel werkend te krijgen. Je kunt zien dat Lewis er vandaag mee aan de slag is gegaan, maar dat was uiteindelijk niet het juiste om te doen. De raceauto was nog steeds niet snel. Je hoort hem [Hamilton, red.] zeggen dat de auto niet wil draaien en dit zien we ook terug in de data."

Het is inmiddels al achttien maanden geleden dat Mercedes voor het laatst een Grand Prix gewonnen heeft. De laatste overwinning voor de Zilverpijlen dateert uit 2022, toen werd de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Om een stap te kunnen zetten, en dus weer mee te kunnen doen over GP-overwinningen, heeft Mercedes upgrades nodig en die komen in Miami. "We moeten diep graven [om stappen te kunnen zetten, red.]. Er komt iets voor Miami dat op een goede stap lijkt, laten we kijken waar dat ons naartoe brengt", zo sluit de Oostenrijker af.

 

Lees ook: Ricciardo hard gestraft na GP van China, Alpine ontvangt boete

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van China

Lees ook: Formule 1 kijkt naar nieuw puntensysteem voor 2025

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden