Achtste plek voor Piastri na 'aanzienlijke schade' aan de auto in Shanghai

piastri auto china

Oscar Piastri wist tijdens de Grand Prix van China als achtste over de streep te komen. Na een aanraking met Ricciardo had de McLaren-coureur aardig wat schade aan de achterkant van de auto. 

Een prima kwalificatie op de zaterdag betekende dat Oscar Piastri een goede uitgangspositie had voor de race. Na zijn positie te hebben behouden bij de start wist de Australiër niet dezelfde pace te rijden als teamgenoot Lando Norris. In tegenstelling tot de Brit koos Piastri met een twee-stopper ook voor een andere strategie. De voormalig F2-kampioen maakte zijn eerste pitstop in ronde 16, na de eerste serie pitstops was hij teruggezakt naar een zevende plek. In ronde 22 werd de Virtual Safety Car ingeschakeld, voordelig voor Leclerc en Norris die een één-stopper deden. Eerst hield McLaren de man uit de Australië buiten, maar toen de Safety Car drie ronden later naar buiten kwam haalde het team hem toch maar naar binnen. Tijdens de herstart van de eerste Safety Car reed Stroll op de achterkant van Ricciardo die op zijn beurt in aanraking kwam met Piastri. De McLaren-coureur liep aardig wat schade op. "Ik weet niet om hoeveel tijd het ging, maar toen ik na afloop van de race naar de achterkant van de auto keek was het behoorlijk beschadigd", aldus Piastri tegenover F1.com.

Door de opgelopen schade kon de Australiër zich niet meer naar voren vechten, uiteindelijk werd hij nog knap achtste door Hamilton en Hülkenberg achter zich te houden. "Het [de schade] verklaart waarschijnlijk waarom we op het einde snelheid te kort kwamen", zo vertelt de McLaren-coureur. Ondanks de schade miste Piastri volgens hemzelf sowieso al wat snelheid. "In het eerste gedeelte van de race leek het oké te gaan. Ik kwam iets pace te kort, maar niet heel veel. Na de herstart was het letterlijk de schade beperken." 

 

Updates in Miami

In Miami zal McLaren updates meenemen om mogelijk een stap voorwaarts te zetten. "Hopelijk maakt het de auto sneller", grapt Piastri. "We gaan zien wat we kunnen doen. Natuurlijk was de tweede plek voor Lando een geweldig resultaat voor het team, iets heel onverwachts. We moeten begrijpen waarom we zo goed waren vandaag. Hopelijk maken de updates de auto nog sneller, zodat we vaker kunnen vechten voor podiums." Het team uit Woking staat na de race in Shanghai op 55 punten achter Ferrari. Met de updates hoopt het Britse team in te kunnen lopen op de Italianen. 

Lees ook: Charles Leclerc na P4 in China: "We waren langzamer dan verwacht"

Lees ook: Christian Horner: "Max is geschiedenis aan het schrijven"

Lees ook: Carlos Sainz tevreden na race in China: "P5 was het maximaal haalbare"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden