Carlos Sainz tevreden na race in China: “P5 was het maximaal haalbare”

Carlos Sainz China 2024 Shanghai Zondag auto

Carlos Sainz finishte als vijfde tijdens de Grand Prix van China, zijn eerste podiumloze finish van het seizoen. Ondanks het tegenvallende resultaat is Sainz tevreden met zijn prestaties en het resultaat. McLaren bleek dit weekend sneller te zijn dan het team van Ferrari.

Het Ferrari-team begon vol optimisme aan de Grand Prix van China. Na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag hoopte Carlos Sainz toch weer op een podiumplek, zoals hij die tot nu toe in alle races van dit seizoen had behaald. Op het Shanghai International Circuit moest Sainz echter genoegen nemen met de vijfde plaats, achter zijn teamgenoot Charles Leclerc, die als vierde eindigde. "Het was een beetje een lastige race voor ons", vertelde Sainz aan Formula 1 na afloop van de Grand Prix van China. "Ik denk dat we de start moeten evalueren. We namen een bijzondere lijn door bocht 1 en bocht 2, waardoor zowel de Mercedes als de Haas ons voorbij konden gaan. Dat heeft ons wat racetijd gekost."

De grootste verrassing van het weekend was het team van McLaren. Voorafgaand aan de race verwachtte Lando Norris van McLaren ver achter de Ferrari's te eindigen. Norris eindigde uiteindelijk als tweede, ver voor beide Ferrari-coureurs. "Ik denk dat McLaren dit weekend gewoon sterker was, zo simpel is het", benadrukt Sainz. "Ik denk dat McLaren op dit soort circuits een beter tempo heeft laten zien dan wij. Zeker omdat we achter ze gekwalificeerd hebben en problemen hadden in de eerste ronde, is er geen kans dat we hen gaan verslaan, dus we moeten de volgende keer beter presteren."

 

 

Safetycar op ongelukkig moment

Carlos Sainz maakte zijn eerste pitstop in ronde 18. Niet lang daarna viel Valtteri Bottas uit, waarna de safetycar de baan op kwam. Voor Sainz kwam dit op een ongelukkig moment, omdat zijn concurrenten tijdens deze safetycar een bandenwissel konden maken, waardoor zij tijd wonnen. "De timing van de safetycar was niet ideaal," legde de coureur uit, "iedereen om mij heen kon nieuwe banden plaatsen behalve ik, waardoor ik achterbleef met oude banden in de laatste stint. Gezien dit alles denk ik dat P5 vandaag het maximale was, dus niet slecht."

 

Lees ook: Ricciardo hard gestraft na GP van China, Alpine ontvangt boete

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van China

Lees ook: Pérez na Chinese GP: "Safety car kostte ons een tweede plek"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden