Christian Horner: “Max is geschiedenis aan het schrijven”

Max en Checo China 2024 1-3 Shanghai

Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van China er opnieuw met de winst vandoor te gaan. Opnieuw een overwinning voor het team van Red Bull. Christian Horner spreekt na afloop van de race in China vol lof over de Nederlander.

Na opnieuw met afstand de concurrentie te verslaan heeft Max Verstappen de vierde overwinning van het seizoen binnengehaald voor het team van Red Bull. De Nederlander laat opnieuw een dominant resultaat zien met een gat van bijna 14 seconden op de nummer twee Lando Norris. "Max heeft dit hele weekend een geweldige vorm laten zien, al moet ik zeggen dat het hele team uitzonderlijk goed is geweest", benadrukt teambaas Christian Horner in een interview met Sky Sports F1. “Om de sprint te winnen, de volledige eerste startrij voor de hoofdrace te pakken en één en drie te finishen in de race, is fantastisch. Ik denk dat we met Checo een beetje pech hebben gehad met de safetycar, maar dat hoort erbij. Max is op dit moment van een andere planeet." Waar Verstappen het verschil maakt is volgens Horner niet duidelijk te zeggen. "Dat verschilt heel erg van circuit tot circuit, maar hij is momenteel gewoon één met de auto. Hij heeft een ongelooflijk goed gevoel voor onze auto, voor de grip, de omstandigheden en hij heeft natuurlijk ook heel veel zelfvertrouwen. Het draait tegenwoordig ook erg om het omgaan met de banden, weten wanneer je precies moet pushen en wanneer je de banden moet sparen. Hij heeft een geweldig brein om de races te lezen, het is bijna bovenmenselijk waar hij momenteel toe in staat is.” Horner hoopt nog lang te kunnen genieten van de prestaties van de Nederlander. "Het is in ieder geval een genot om met hem te werken en om ernaar te kijken. Max is geschiedenis aan het schrijven."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

Safety Car ontnam Perez de tweede plaats

Sergio Perez hoopte op een tweede plek in China en een finish achter zijn teamgenoot. Door de timing van de safetycar lukte het Perez niet zichzelf te verbeteren. De Mexicaan eindigde op de derde plaats, achter McLarens Lando Norris op P2. "We gingen deze race in met het idee om voor een agressieve twee-stop te kiezen. De timing van de safety cars had eigenlijk niet slechter kunnen zijn, zeker niet voor Checo. Daardoor werd onze strategie gelijk aan die van McLaren en Ferrari, en daardoor verloor Checo bij zijn stop plekken aan Leclerc en Norris. Het duurde best lang voordat hij Charles kon pakken en daarmee heeft hij waarschijnlijk veel van zijn banden gevraagd. Toen hij Charles eenmaal voorbij was, waren zijn banden al niet meer in een geweldige staat om nog op Lando te kunnen jagen, waarvan ik ook moet zeggen dat hij vandaag echt een geweldig tempo te pakken had." Ondanks het tegenvallende resultaat van Perez kijkt Horner terug op een succesvolle Grand Prix van China voor Perez. "Al met al is het weer een goed weekend geweest van Checo, zeker met een dubbel podium. Hij focust zich nu minder op het verslaan van Max en ook minder wat ze aan de andere kant van de garage allemaal doen, hij is wat meer relaxed. Die veranderingen in zijn eigen mindset en aanpak maken dat het dit jaar beter gaat."

 

Lees ook: Carlos Sainz tevreden na race in China: “P5 was het maximaal haalbare”

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van China

Lees ook: Pérez na Chinese GP: "Safety car kostte ons een tweede plek"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden