Verstappen over verbranden Hamilton-merch: Onacceptabel en walgelijk

Verstappen en Hamilton omhelsing - Hongarije 2022

Max Verstappen heeft gereageerd op de verschillende video's van 'Verstappen-fans' die merchandise van Mercedes en Hamilton in brand steken. De winnaar van de Grand Prix van Hongarije keurt het gedrag af en noemt het ''onacceptabel'' en ''walgelijk''. 

Ook dit weekend in Boedapest was het weer raak. Vermeende 'Verstappen-fans' misdroegen zich rond de Hungaroring. Ditmaal werd een petje van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in brand gestoken. Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Hongarije wordt Verstappen gevraagd naar zijn reactie op dit gedrag. 

Juichen voor elke coureur

''Het is natuurlijk onacceptabel. Ik bedoel, deze individuen ... Nee ik ben het er zeker niet mee eens omdat het walgelijk is. Over het algemeen denk ik dat het grootste gedeelte van de fans die veel aan het juichen waren, deden dat door de race heen en tijdens het podium voor elke coureur. Ik denk dat dat is zoals het zou moeten zijn. En ja, die video's, of video, van het verbranden van merchandise vind ik walgelijk'', zegt Verstappen. 

Goede voorbeeld

Gelukkig valt er ook nog positief nieuws te melden over Nederlandse bezoekers van Formule 1-races. Zo werden deze drie fans in Mercedes-shirtjes verrast door een aantal Nederlanders die hen drie blikjes Red Bull aanboden. Zo kan het dus ook! 

Lees ook: Alpine reageert op vertrek Alonso

Lees ook: Ralf Schumacher: Er gaan koppen rollen bij Ferrari

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023? 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden