SI202107170337_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft gereageerd op de botsing tussen hem en Lewis Hamilton bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander crashte zo hard dat hij naar het ziekenhuis moest voor een CT-scan. Gelukkig is alles oké, maar blij is Verstappen alles behalve. 

"Als eerste ben ik opgelucht dat ik oké ben. Het was een best hoge impact met 51G, maar ik voel me beter", stelt Verstappen in een post op Instagram. De Nederlander kon na de crash moeilijk op zijn benen staan en was volgens vader Jos even licht in zijn hoofd. De doktoren op het circuit besloten hem naar het ziekenhuis te sturen voor de zekerheid. Daar kreeg hij een CT-scan van zijn hoofd.

'Straf doet geen recht aan de gevaarlijke move van Lewis'

"Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld dat mijn race zo eindigde. De straf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan de gevaarlijke move die Lewis (Hamilton red.) op de baan gemaakt heeft."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Naast dat Verstappen de straf te laag vindt, is hij ook niet blij met hoe Mercedes met de situatie om is gegaan. Na afloop van de race stonden zij uitbundig feest te vieren terwijl Verstappen in het ziekenhuis zat en niemand wist hoe het verder met hem ging. "Het kijken naar de feestvieringen terwijl je nog in het ziekenhuis ligt, voelt respectloos en onsportief, maar we moeten verder."

Boordradio Verstappen

Naast het bericht van Verstappen is ook zijn boordradio van vlak na de crash online verschenen. Hierop is duidelijk te horen dat de Nederlander, logischerwijs, even van de kaart was na de harde impact. Waarschuwing: de audio kan als schokkend worden ervaren!

Update 23:00 uur: Verstappen uit ziekenhuis ontslagen

In een statement heeft Red Bull Racing laten weten dat Verstappen om 22:00 uur (Britse tijd) uit het ziekenhuis ontslagen is. Max was na het ongeluk met de helikopter naar het Coventry Hospital gebracht voor verdere medische checks, waaronder een CT-scan. "We zijn blij mee te kunnen delen dat Max om 22:00 uur vanavond ontslagen is uit het ziekenhuis zonder ernstig letsel."


Lees ook: Lewis Hamilton: “Max gaf me geen ruimte”

Lees ook: FIA legt straf voor Hamilton na incident met Verstappen uit

Lees ook: Problemen met drinksysteem voor Valtteri Bottas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden