Verstappen relativeert tweede plek: “Gewoon niet de snelste”

SI202105090887_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is tijdens de Grand Prix van Spanje tweede geworden. Bij de start kon de Nederlander, Lewis Hamilton in de eerste bocht al inhalen waarna hij het grootste gedeelte van de wedstrijd aan kop lag. Maar Hamilton pakte uiteindelijk na een lang gevecht toch de overwinning.

Verstappen is wel tevreden met zijn start, waarmee hij al snel aan kop lag. "Alles ging eigenlijk gewoon goed", zegt hij daarover tegenover Grand Prix Radio. Toch kon hij niet een gat slaan naar de Mercedes van Hamilton. Verstappen zegt er alles aan te hebben gedaan om voorop te blijven rijden, maar werd uiteindelijk in de 60ste ronde van de race toch ingehaald.

SI202105070296_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Hij zegt het beste uit zijn Red Bull te hebben gehaald en zo goed mogelijk op zijn banden te hebben gelet. "Op de een of andere manier waren we toch langzamer en sleten onze banden meer." Daar houdt het dan voor de rest ook op, zegt de Nederlander.

"Ik ben alleen in strijd met Mercedes"

Verstappen heeft ook een puntje van kritiek op het feit dat zijn teamgenoot niet kon helpen in de strijd om de overwinning. Teamgenoot Sergio Pérez had namelijk een moeilijke race en bleef vastzitten achter Daniel Ricciardo. Die kon hij uiteindelijk wel inhalen waarna hij eindigde op een vijfde plek.

Verstappen meent namelijk dat Pérez had kunnen voorkomen dat Mercedes een tweede stop had gemaakt als hij dichterbij had gezeten. "Ik ben altijd alleen in het gevecht. Mercedes kan makkelijk een andere stop maken omdat er dan een gat achter hen zit. Dus dat helpt natuurlijk ook niet."

De Red Bull coureur die zijn honderdste race bij Red Bull Racing erop heeft zitten, is dus niet helemaal ontevreden met een tweede plek. "Het is wat het is. We waren gewoon te langzaam vandaag."

Lees ook: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Lees ook: Red Bull trekt nog eens vijf Mercedes-seniors aan

Lees ook: Grosjean maakt terugkeer in Formule 1 bij Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden