Verstappen tevreden met tweede startrij sprintkwalificatie

SI202109100236_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft zich als derde gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie in Italië. Alvorens het raceweekend begon, wist het team al dat het een uitdaging zou worden om de Mercedes-bolides te verslaan. Het circuit in Monza ligt namelijk in het voordeel van het team van Mercedes. Hierdoor is de Nederlander tevreden met zijn resultaat in de kwalificatie. 

"Dit circuit is altijd moeilijk voor ons, maar ik ben blij met een derde positie", meldde Verstappen. Zijn verwachting is dat het met de race spannender wordt omdat het dan dichter bij elkaar zal liggen. "Met de tweede vrije training kunnen we zien hoe het gaat met de long runs." Verstappen verwacht een lastige race, maar hij gaat zijn best doen om zoveel mogelijk punten te scoren.

Veel rondjes in Q1

In Q1 heeft de Nederlander veel rondjes gereden om een goede tijd neer te zetten. "Dat hebben we puur gedaan omdat er veel was aangepast aan de auto na de eerste vrije training." Vervolgens voelde het nog niet helemaal goed in de eerste ronde die hij reed. Bij de opeenvolgende ronde werd hij opgehouden door andere coureurs. "Andere coureurs reden op de ideale lijn terwijl ik daar met een snelheid van meer dan 300 km/u aan kwam rijden. Dat was niet heel goed."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

'Ik hoopte op de tweede startrij'

In een interview met Ziggo Sport vertelde Verstappen dat hij van te voren hoopte op de tweede startrij. "Vooraan op de tweede startrij is wel goed, want dit circuit is gewoon lastig voor ons." Daarentegen is het een sterk circuit voor Mercedes en dat is ook te zien aan de vierde en vijfde kwalificatie-positie van McLaren, die met een Mercedes-motor rijden. "Het klopt gewoon voor hun en bij ons niet helemaal, maar daar moet je mee leven", aldus Verstappen.

Eerder werden er al geruchten verspreid over een eventuele gridstraf voor de Nederlander vanwege het vervangen van de motor, maar hij gaf aan dat er dit weekend in ieder geval niks veranderd zal worden aan de auto. Dat betekent dus dat Verstappen géén gridstraf krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

Lees ook: Valtteri Bottas: "Ik heb ervan genoten"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Lees ook: Deze coureurs zijn de kanshebbers op het laatste F1-zitje

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen