Verstappen vecht terug naar P2: "Niet verwacht"

SI202109240238_hires_jpeg_24bit_rgb

Door een motorwissel en gridstraf voor het incident met Lewis Hamilton in Monza, moest Max Verstappen helemaal achteraan starten bij de Grand Prix van Rusland. Na veel inhaalacties reed de Nederlander tegen het einde op een zevende positie, maar wegens de regenachtige weersomstandigheden kon hij zich terug vechten naar een tweede positie op het podium. 

Verstappen is enorm blij met zijn tweede plek op het podium. Dankzij dit resultaat loopt Lewis Hamilton maar twee punten uit op de Nederlander in de strijd om het kampioenschap. "Toen ik wakker werd had ik dit resultaat absoluut niet verwacht. In principe hebben we maar één plek verloren door de penalty ", veronderstelde hij na afloop. "Om eerlijk te zijn was dit waarschijnlijk ook het maximale resultaat geweest als ik vooraan was gestart."

Aangezien Verstappen achteraan moest starten, heeft hij veel inhaalacties uit kunnen voeren. Doordat andere coureurs ook aan het strijden waren voor posities, was het oppassen geblazen. "Voornamelijk achteraan en in de eerste ronde gebeurt er veel, dus dan moet je goed opletten."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'We moesten té vroeg wisselen naar de mediums'

Tijdens de eerste stint leek de Red Bull erg sterk en lukte het de Nederlander al snel om in de top-10 te rijden, maar toch ging hij redelijk vroeg naar binnen voor een bandenstop. "We zijn op de harde band gestart en probeerden lang door te gaan, maar die band hield het bij mij niet lang vol. Toen moesten we naar binnen en was het eigenlijk te vroeg voor de mediums." Omdat Verstappen al vroegtijdig zijn banden had gewisseld, werd het een grote uitdaging om te pushen. "In alle bochten stuurde hij niet meer in en dan verlies je veel tijd." Over het algemeen was het dus geen gemakkelijke race voor de Nederlander. "Het was lastig om in te halen en als je achter een andere coureur blijft hangen dan beschadig je de banden."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Tricky om naar intermediates te gaan'

Volgens Verstappen was het tricky om de beslissing te maken over de intermediates. "Het werd erg glibberig op de baan, dus ik denk dat we op het juiste moment de beslissing hebben genomen om naar binnen te gaan. Als we dat één ronde eerder hadden gedaan, dan waren de banden in de laatste sector beschadigd geraakt." Uiteindelijk heeft de regen geluk gebracht bij het team van Red Bull om een grote sprong te maken naar het podium.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Lees ook: Piastri wint Feature Race en zet goede stap richting F2-titel

Lees ook: Hamilton wint Grand Prix van Rusland na kletsnat slot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden