Verstappen: “Zag deze overwinning niet aankomen”

AP-24VYCARAN2111_news

Max Verstappen boekte op het circuit van Silverstone een sensationele en onverwachte overwinning. De Nederlander versloeg daarbij op de baan beide Mercedessen. De Red Bull-coureur startte vanaf de vierde plaats, koos er zelf voor Mercedes onder druk te zetten en prijst na afloop de strategie van het team.

Verstappen deed optimaal aan bandenmanagement en zag de Mercedes-coureurs grote problemen hebben met blaarvorming. De Nederland vertelt na afloop van de race dat de overwinning desondanks als verrassing komt: “Ik zag deze niet aankomen. Na de eerste stint zagen we al dat we goed met de banden konden omgaan. Maar het is dan altijd de vraag hoe Mercedes het zou doen op de harde band. We hadden een goede snelheid te pakken en we konden blijven pushen. Het is ongelooflijk om hier te winnen. We hadden een geweldige dag. Alles lukte gewoon, we hadden de juiste strategie, alles liep op rolletjes.”

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1292490695995990019

Tijdens zijn eerste stint werd Verstappen door zijn team gevraagd op de banden te letten. De Nederlander wilde daar echter niet aan en besloot de aanval op Lewis Hamilton te openen. “Tot nu toe hebben we in geen een race de kans gehad om ze op te jagen en ik zag dat we dat nu deden. Ik probeerde voor de pitstop druk op ze te zetten. Daarna kon ik mijn eigen tempo rijden en daar had ik voordeel van aan het eind van de race.”

Volgende week worden in Barcelona opnieuw hoge temperaturen verwacht. Gaat Verstappen daardoor opnieuw kansen krijgen? “Ik weet het niet. Het lijkt er op dat zachtere banden beter bij onze auto passen, maar we gaan het zien in Barcelona. Op dit moment ben ik gewoon erg blij met de overwinning.”

Lees ook: Horner: “Hamilton is te verslaan dat hebben we laten zien”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden