Vettel bezig met onderhandelingen nieuw contract

27 apr 2020 door Julia Onclin
AP-234BT1CW91W11_hires_jpeg_24bit_rgb-1

De geruchtenmolen draait overuren als het gaat om de contractonderhandelingen van Sebastian Vettel met Ferrari. Het contract van de Duitser loopt namelijk eind dit jaar af. "Ik denk wat de deal ook wordt, het iets moet zijn waar we allemaal achterstaan."

In gesprek met Autosport gaat Vettel verder in op de contractonderhandelingen en de impact die de huidige coronacrisis daarop heeft. Naar verluidt willen zowel het team als Vettel voor de start van dit seizoen duidelijkheid hebben. "Het hangt er allemaal vanaf wanneer de eerste race van dit seizoen gaat zijn. Er is een kans dat we de beslissing voor juli moeten nemen. Het lijkt er namelijk op dat er voor juli nog geen races zullen zijn."

De contractonderhandelingen met Ferrari waren net begonnen toen de Australische Grand Prix afgelast werd vanwege het coronavirus. Toen ook de races daarna afgelast werden, werden de contractonderhandelingen logischerwijs op een laag pitje gezet. "Ik denk dat het belangrijkste op dit moment is, dat iedereen geduldig blijft. De komende weken hebben we nog genoeg tijd om te onderhandelen."

In het verleden heeft Vettel vaak contracten met een looptijd van drie jaar gekregen, hij hoopt dan ook dat zijn nieuwe contract weer voor drie jaar zal zijn. "Ik weet dat ik één van de meest ervaren coureurs in de Formule 1 ben. Ik ben niet de oudste coureur en ik denk ook niet dat er sprake is van een leeftijdsgrens in dit geval. Dus, zoals ik al zei, we gaan een beslissing nemen waar we allemaal achterstaan."

27 apr 2020 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen